Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Last van een droge huid? Dít veelgehoorde advies werkt helemaal niet

water-drinken-tegen-droge-huid-werkt-niet-volgens-deze-expert.jpg

Als je last hebt van een droge huid heb je vast al van alles geprobeerd om dit te verhelpen. Smeren met allerlei vochtinbrengende crèmes en serums, geregeld maskertjes doen of misschien zelfs een facial. De kans is ook groot dat je liters water drinkt in de hoop de vochtbalans in je huid te herstellen.

Maar dat hoef je vanaf nu niet meer te doen.

Water drinken tegen een droge huid

Water drinken brengt vele voordelen met zich mee en we zullen dus ook niet verkondigen dat je vanaf nu niet meer de aanbevolen 2 liter per dag hoeft te drinken. Maar als je nóg meer dan dat drinkt om je droge huid te verhelpen, willen experts je graag op het hart drukken dat dit nergens goed voor is. Dat dit werkt is namelijk een fabeltje dat zij zo snel mogelijk uit de wereld willen helpen.

Lees ook:
Last van een droge huid? Misschien is de beautytrend slugging dan wel iets voor jou

Onrealistische verwachting

“Water stroomt door de darmen, wordt opgenomen in je bloedbaan en wordt vervolgens door de nieren uitgefilterd”, legt dermatoloog René Rouleau aan Well + Good uit. “Op dit punt zal het de cellen in het lichaam hydrateren”, vervolgt ze, “maar te verwachten dat het de buitenste lagen van de huid bereikt, bekend als de opperhuid, is gewoon onrealistisch.”

Oorzaak droge huid

De oorzaak van een droge huid ligt dan ook ergens anders. Bij een droge huid is er meestal sprake van een verminderde huidbarrière, en het kan ontstaan door bijvoorbeeld te veel water en zeep te gebruiken. Ook kan een droge huid aangeboren zijn. Om te voorkomen dat je je huid dus te erg uitdroogt, kun je beter uit te buurt blijven van agressieve crèmes, geparfumeerde smeersels en vaak en heet douchen achterwege laten.

Klachten verhelpen

Heb je erg veel last van een droge, trekkende huid? Dan zijn er wel dingen die je kunt doen om deze klachten te verhelpen. Gebruik in plaats van zeep producten op oliebasis, en dep je huid na het douchen af in plaats van hardhandig af te drogen met een handdoek. Ook kan het insmeren van de huid met een vette crème zonder parfum helpen. Dagelijks douchen is misschien fijn, maar als je huid héél droog is kun je jezelf beter af en toe wassen in plaats van een hete douche te nemen.

Bron | Well + Good
Beeld | Getty Images

Ook interessant