Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Last van een droge huid? Deze make-uptips helpen

last-van-een-droge-huid-deze-make-uptips-helpen.jpg

Tijdens de wintermaanden heeft onze huid het zwaar te verduren. Grote kans dat je rond deze tijd van het jaar last hebt van een droge huid. En juist door het dragen van make-up valt dit vaak meer op.

Helaas is het ook een feit dat je huid met de jaren minder vet aanmaakt. Dus hoe ouder je wordt, hoe meer last je hiervan zult krijgen. Maar niet getreurd, met een aantal handige stappen maak je een droge huid op de juiste manier op. 

Droge huid

Het begint natuurlijk allemaal bij de basis. Kies voor een crème met hyaluronzuur. Dit is een soort ‘magisch’ ingrediënt dat je huid zelf al aanmaakt. Het voorziet je huid vooral van vocht en flexibiliteit. Helaas neemt dit naarmate je ouder wordt steeds meer af. Tijd om je huid een handje te helpen en het dus een extra boost te geven.

Laagjes 

De sleutel tot make-up die mooi blijft zitten op een droge huid is: smeren, smeren, smeren. Nadat je een laag crème hebt aangebracht kun je het beste een primer aanbrengen. Dit laat je gezicht stralen en maakt daarnaast ook je poriën minder zichtbaar. Last van een extreem droge huid? Dan kun je extra uitpakken door een gezichtsolie aan te brengen. 

Lees ook: Déze douchegewoonten kunnen de oorzaak zijn van je droge huid

Foundation

Nu je de huid goed gevoed hebt kun je aan de slag met foundation. Kies hierbij voor een vloeibare variant in plaats van poeder. Poeder zorgt juist weer voor een droog uitziende huid. Ook zijn er veel foundations op de markt die de huid ook nog eens voeden, dat kan natuurlijk geen kwaad. 

Gebruik een spons

Je kunt de foundation het beste aanbrengen met een vochtige make-upspons. Door make-up met je vingers aan te brengen kunnen er bacteriën meekomen waardoor de droge huid geïrriteerd raakt. Met een kwast kunnen er weer schilfertjes loskomen waardoor je foundation minder egaal zit. 

Laatste stap 

Als je al je make-up hebt aangebracht kun je dit natuurlijk afpoederen, alleen heb je dan weer de kans dat je huid er droog of schilferig uitziet. Zonde van al dat harde werk. Kies daarom voor een hydraterende setting spray om je make-up de hele dag op z’n plek te houden. Je sprayt een beetje van het product over je gezicht en laat die vervolgens even aan de lucht drogen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NSMBL, Uncover Skincare
Beeld |iStock

Ook interessant