Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Droge huid? Met deze 6 tips is je huid straks weer zijdezacht

droge-huid-herfst.jpg

Het is winter, de temperatuur is flink gedaald. En mocht je dat niet meteen hebben gemerkt, dan heeft je huid je inmiddels wel een seintje gegeven. Want van gladde, gebruinde zomerbenen ga je ineens naar een ruwe, droge huid.  

Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om snel weer een zacht perzikhuidje te hebben!

1. Douche niet te veel

Douchen kan ervoor zorgen dat je huid droog wordt. Dit komt doordat het vetlaagje op je huid wordt weggespoeld door het warme water. En dit laagje is nou nét heel belangrijk voor het beschermen van je huid, omdat het vocht vasthoudt. Het beste is dus om niet elke dag te douchen. Vind je dit niet fijn, dan helpt het ook om korter en minder warm te douchen.

2. Heel. Veel. Smeren.

Een droge huid moet je extra hydrateren. Om je huid dus goed te verzorgen is het gebruiken van de juiste crème erg belangrijk. Een crème met vitamine A erin kan je hierbij helpen. Wat ook goed is om te weten, is dat je in de winter een vettere en meer voedende crème nodig hebt. Het strenge weer en de verwarming kunnen je huid samen behoorlijk uitdrogen. Iedere huid is uniek, kies daarom de producten die bij je huidtype passen. Wanneer je jeuk of uitslag krijgt van een bepaald product kan het zijn dat je hier allergisch voor bent.

3. Bodylotion in elk seizoen

Bodylotion smeren na het douchen is niet alleen belangrijk in de zomer. Juist in de winter wordt de huid snel droog door vochtverlies. Gebruik daarom elke keer na het douchen bodylotion.

4. Scrub niet

Hoewel we vaak de indruk krijgen dat scrubben de schilfertjes weghaalt, blijkt dit helemaal niet goed te zijn voor een droge huid. De wrijving kan je aangetaste huid alleen maar beschadigen. Wil je wel graag scrubben, doe dit als je een droge huid hebt maximaal twee keer per maand.

5. Vermijd producten met alcohol

Alcohol onttrekt vocht aan de huid. Zowel het gebruik van beautyproducten die alcohol bevatten als het drinken van alcohol draagt bij aan de uitdroging van je huid. Voor een stevige huid is het stofje collageen erg belangrijk. Helaas wordt de productie van collageen verminderd door alcohol. Daarnaast blokkeert het de goede hormonen en vitaminen die een droge huid nodig heeft om te herstellen. Laat dat glas wijn in het vervolg dus toch maar staan…

6. Verzorg je huid extra goed

Wanneer het buiten koud is, is het een goed idee om extra producten te gebruiken om je huid te beschermen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om wekelijks een lekker (vochtinbrengend) masker te gebruiken. Een verplicht relaxmomentje, heel vervelend maar niet heus.

Bron | Cosmopolitan
Beeld | iStock

 

Ook interessant