Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Voor wie niet zonder wil: deze make-up kun je het best dragen in de sportschool

sport-make-up-huid.jpg

Wie geregeld in de sportschool staat, weet dat je twee type sportende vrouwen hebt. Het type met een bezweet rood hoofd. En het type dat ogenschijnlijk geen inspanning heeft geleverd. Of eigenlijk wel, alleen de zweetsporen maskeert ze met een laag make-up.

Maar is dat eigenlijk wel zo verstandig?

Poriën verstoppen

Een laagje make-up kan zorgen voor net iets meer zelfvertrouwen. Maar al zien we er allemaal graag mooi uit, er zijn momenten waarop je toch echt beter geen make-up kunt dragen. In de sportschool, bijvoorbeeld. “Als je sport, transpireer je. Daardoor vergroten je poriën. Make-up vervuilt die poriën en tijdens het sporten gaat dit proces nog sneller. Je huid raakt verstopt en kan niet meer ademen”, legt dermatologe Debbie Thomas uit in de Britse Vogue.

Voor wie het niet kan laten

Wil je per se niet au naturel op de loopband staan of naar je spinning-klasje? Houd het dan bij een laagje waterproof mascara. Eventueel kun je je wimpers krullen met een wimperkruller. Hierdoor lijken je ogen twee keer zo groot. Foundation en andere crèmes kun je het best vermijden. Mocht je echt niet zonder willen, maak dan gebruik van make-up op basis van mineralen. Die is vaak non-comedogenisch, wat inhoudt dat-ie stoffen bevat die je poriën niet zouden moeten verstoppen. Hierdoor kan het zweet makkelijker naar buiten, waardoor je huid kan blijven ademen. Zo zul je ook minder snel puistjes krijgen.

Reinigen, reinigen, reinigen

Na het sporten is het belangrijk om je huid goed te schoon te maken. En dat niet alleen omdat de meeste apparaten in de sportschool een bron van bacteriën zijn. Wanneer je klaar bent met je work-out zijn je poriën vergroot en hebben transpiratie en eventuele make-up-restjes de kans gekregen zich diep in je huid te nestelen. Debbie Thomas adviseert na je sportsessie een lichte reiniging die de huid niet te hard aanpakt. Hiermee haal je de laatste viezigheid weg en houd je een stralende huid over, zónder trekkerig gevoel. Heb je gisteravond toch met make-up op gesport en is het kwaad al geschied? Neem dan een kleimasker voor een diepe reiniging van de huid.

Bronnen| Elle, Vogue, health.com, businessinsider.com
Beeld| iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant