Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Pas op, door deze fouten lijk je ouder!

zo-lijk-je-ouder.png

Met kleding en make-up kun je je gevoel voor stijl benadrukken en je beste eigenschappen accentueren. Maar soms kunnen deze keuzes ook averechts werken, waardoor je juist ouder lijkt dan je werkelijk bent. Hierbij de meest gemaakte ‘fouten’.

Kies de juiste kledingmaat

Heb je kledingstukken in de kast waar je maar geen afstand van kunt doen? Beoordeel goed of ze echt nog wel goed passen. Zowel een te strak als een te ruim kledingstuk komt je figuur niet ten goede. Dit geldt ook als je nieuwe kleding gaat kopen. Laat je niet beïnvloeden door de maat, maar kijk vooral of het kledingstuk goed zit. Je voelt je hierdoor ook meteen veel zekerder.

Te lang haar

Veel vrouwen associëren lang haar met een jeugdige look, maar bedenk wel dat je haar volume en glans verliest als je ouder wordt. Door het iets korter te knippen, ziet je haar er meteen gezonder uit en komt ook meer volume terug.

Donkere oogmake-up

Wimpers worden dunner naarmate we ouder worden. De grootste fout die vaak wordt gemaakt, is de ogen te donker opmaken. Het enige wat dit doet, is de aandacht vestigen op de rimpels rondom je ogen. Kies eerder voor een donkerbruine en grijze tint, waardoor lijntjes minder opvallen. En verruil je eyeliner voor een oogpotlood om een zachtere oogopslag te creëren. Pas ook op met een te donkere lippenstift. Ze leggen juist de focus op de rimpels rondom je mond.

Te veel zonnen

Door een zomers bruin kleurtje lijk je misschien wel jonger, het is op den duur niet goed voor je huid. Te veel blootstelling aan de zon is de grootste oorzaak van huidveroudering. De uv-stralen beschadigen de huid, waardoor de collageenvezels worden afgebroken. En die zorgen er juist voor dat je huid zijn elasticiteit en soepele uitstraling behoudt. Daarnaast leidt de zon tot pigmentveranderingen en donkere vlekken. Smeer daarom dagelijks je gezicht en lichaam in met een zonnebrandcrème met minstens SPF 30 en je bent goed beschermd tegen de zon.

Decolleté en handen vergeten

Net als ons gezicht en lichaam wordt ons decolleté ook dagelijks, vooral in de zomer, aan zonlicht blootgesteld. Daarom is bescherming meer dan nodig. Vooral als je eenmaal weet dat de huid rondom je hals erg dun is. Hierdoor heeft het extra behoefte aan vocht en is hydrateren van groot belang. Een rimpelige boezem wil immers niemand. Ook is het belangrijk om je handen goed te verzorgen. Want als er iets is wat gedurende de jaren schade oploopt en tekenen van ouderdom vertoont, zijn het je handen wel. Zij verklappen je ware leeftijd.

Niet te veel make-up

Door te veel make-up lijk je ouder. Dat blijkt uit een studie van de Gettysburg Univeristy. Toen vrijwilligers werd gevraagd om foto’s van gezichten te vergelijken, schatten ze de mensen met weinig make-up jonger in. Vooral donkere lippen, ogen en wenkbrauwen maakten het verschil. Zo neutraal mogelijk is dus de truc voor een jeugdige look!

Bron: Health.com

Ook interessant