Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

DIY: dít zelfgemaakte scheerschuim geeft je extra zachte benen

diy-dit-zelfgemaakte-scheerschuim-geeft-je-extra-zachte-benen.jpg

Wil je last-minute dat ene jurkje aan, maar heb je je benen al tijden niet geschoren? Maak dan niet de fout om ze even snel zonder scheerschuim te scheren. Hier kun je ingegroeide haartjes en een geïrriteerde huid van krijgen. Gelukkig kun je zelf heel makkelijk scheerschuim maken als je niets in huis hebt.

Dit natuurlijke alternatief is zelfs nóg beter voor je huid dan scheerschuim, omdat scheerschuim ingrediënten bevat die de huid ook kunnen uitdrogen.

Extra verzorgend

Wanneer je zelf scheerschuim maakt, zal deze niet schuimen zoals kant-en-klare scheerschuim dat doet. Maar dit DIY-recept geeft ook een lekker luchtige crème en is een stuk vriendelijker voor je huid, omdat het geen chemicaliën bevat. Dat zorgt weer voor extra zachte, glanzende benen, en dat is preciés wat je wilt in de zomer. Trek dat maar uit de kast!

Ingrediënten voor zelfgemaakte scheerschuim

  • 60 ml olie. Je kunt zelf kiezen wat voor olie je gebruikt: kokosolie, amandelolie, olijfolie en jojoba olie werken allemaal even goed. Iedere olie heeft weer z’n eigen voordelen en effecten, dus kijk hierbij wat je zelf het fijnste vindt.
  • 57 gram shea butter
  • Optioneel: extra ingrediënten, zie hieronder.

Extra ingrediënten

Je kunt extra verzorgende ingrediënten aan ke zelfgemaakte scheerschuim toevoegen, zoals bijvoorbeeld Aloë Vera gel. Deze gel heeft een ontstekingsremmende werking en verzacht daarom de gevoelige huid. Daarnaast kun je de crème ook een lekker geurtje geven door een aantal druppels essentiële olie toe te voegen. Denk hierbij aan lavendel, kamille of eucalyptus. Pas wel op, want té veel van deze olie kan de huid weer irriteren.

Zó maak je scheerschuim

De scheerschuim maken is zo gepiept. Doe de shea butter en olie samen in een kom en meng dit met een elektrische mixer. Mix dit op een hoge stand tot er een luchtig schuim ontstaat: hierna kun je je extra ingrediënten toevoegen. Het doel is om een luchtige en romige textuur te krijgen zonder klontjes.

Je zelfgemaakte scheerschuim gebruiken

Als je jouw zelfgemaakte scheerschuim wilt gebruiken breng je een dunne laag aan op je huid, waarna je zonder problemen kunt scheren. Het enige verschil is dat je bij deze zelfgemaakte variant iets vaker je scheermesje uit moet spoelen, omdat de boter het mesje kan verstoppen. Verder is het belangrijk dat je het mengsel op een koele en droge plek bewaard (dus niet in je douche). Het is zo’n twee weken houdbaar. Extra voordeel? Je kunt deze DIY scheerschuim ook als verzorgende crème gebruiken.

Bron | Mindbodygreen.com
Beeld | iStock

Ook interessant