Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Bewezen: déze slaappositie geeft je een grotere kans op rimpels

rimpels.jpg

Dure serums, luxe crèmes en talloze gezichtsbehandelingen: wij vrouwen geven vaak een vermogen uit om fijne lijntjes en rimpels te voorkomen. Toch is er een goedkopere manier om je huid glad en strak te houden. Je slaappositie blijkt namelijk een grote invloed te hebben in de strijd tegen rimpels. 

Mensen die op hun zij liggen, zouden sneller last krijgen van fijne lijntjes, zo blijkt uit een onderzoek van U.K. Sleep Assessment en Advisory Service.

Slaaprimpels

Ben je ook weleens opgestaan met zogeheten slaaprimpels op je gezicht? Deze vouwen zijn voornamelijk het gevolg van het slapen in dezelfde houding. Door steeds druk uit te oefenen op dezelfde kant van het gezicht, spannen de spieren aan die kant zich aan, waardoor er sneller fijne lijntjes ontstaan.

Meer anti-rimpel tips

Als je vaak op je zij ligt, kun je dan ook beter switchen naar je buik of je rug, zodat je gezicht niet steeds met dezelfde kant op het kussen ligt. Maar er zijn nog een paar opmerkelijke manieren om rimpels te voorkomen. Zo zouden ook het drinken door een rietje, het gebruik van je telefoon en te warm douchen voor fijne lijntjes zorgen.

Bron | Cosmopolitan |
Foto | iStock |

Ook interessant om te lezen

 

Ook interessant