Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Deze haartruc geeft een twist aan de klassieke paardenstaart

dit-haartrucje-geeft-een-twist-aan-de-klassieke-paardenstaart.jpg

De paardenstaart is een klassieker, maar kan altijd nog net wat leuker, origineler of pittiger. Geef ‘m daarom een zwieper met deze simpele haar-tutorial. Zo gepiept, en het ziet er ook nog feestelijk uit. Weer eens wat anders! Ook heel geschikt om bij je dochter of kleindochter te doen.

Slimme haartruc

Een mooie paardenstaart lijkt zo simpel. Maar er kan best nog wat misgaan. Dat er bij het kammen ineens een gekke bobbel ontstaat, bijvoorbeeld. Of de boel zakt, net nadat je al het haar zo mooi bij elkaar had gestreken, weer razendsnel in. Met deze paardenstaart zijn dat soort problemen gelukkig niet aan de orde. De truc zit ‘m in het slim verdelen. Door je coupe in twee staarten op te splitsen, blijft al het haar stevig op z’n plek en hoef je ook niet bang te zijn voor het inzakken van je coupe of verlies van volume.

Dit heb je nodig

  • 3 haarelastiekjes
  • 1 kam
  • 1 schuifspeldje

Aan de slag

Toupeer de bovenste helft van het haar voor extra volume. De boel lijkt dan ietwat ontploft, maar dat is juist de bedoeling. Strijk het met je handen een beetje recht en doe dan het bovenste deel van je haar in een staart. Het uiteinde van de staart duw je voor je voor het gemak even vast in het elastiekje. Maak van de rest van je haar, het onderste gedeelte dus, ook een staart. Maak het uiteinde van de bovenste staart los (het staartje zelf mag gewoon blijven zitten) en voeg de twee staarten samen met een nieuw elastiek. Toupeer de staart eventueel nog een beetje voor extra volume. Draai tot slot een kleine pluk van je staart om het elastiek en zet het vast met het schuifspeldje. Dit verbloemt het elastiekje en maakt je staart très chic.

Bron | Fashionchick
Beeld | Kijk

 

De leukste artikelen automatisch in je mailbox ontvangen?
Geef je op voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant