Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Is het echt zo dat deodorant beter werkt als je het ’s avonds aanbrengt?

is-het-echt-zo-dat-deodorant-beter-werkt-als-je-het-s-avonds-aanbrengt.jpg

De meeste mensen brengen deodorant gewoon ’s ochtends aan, maar er wordt regelmatig beweerd dat het véél beter werkt als je het ’s avonds aanbrengt. Hoe zit dat precies?

Wij leggen het je hier uit.

s’ Ochtends of ’s avonds deodorant aanbrengen?

Dat deodorant beter zou werken als je het ’s avonds aanbrengt, is inderdaad waar. ’s Nachts zijn je zweetklieren minder actief, waardoor deodorant  beter kan intrekken en zijn werk dus ook beter kan doen. Aluminiumzouten werken namelijk beter op een droge huid en die heb je ’s nachts dus meer dan overdag.

Lees ook: dít is het verschil tussen deodorant en anti-transpirant

Douchen maakt niet uit

Vind jij het toch fijner om je deodorant ’s ochtends aan te brengen? Breng het dan ’s avonds aan en ’s ochtends gewoon nog een keer. Het maakt overigens niet uit of je s’ ochtends doucht: dit zou de werking van de deodorant die je ’s avonds hebt aangebracht niet beïnvloeden.

Check de verpakking

Als je niet zo snel zweet kun je je deodorant ook gewoon alleen s’ ochtends aanbrengen. Het s’ avonds aanbrengen is vooral voor mensen die overmatig zweten. Het is sowieso verstandig om de verpakking van je deodorant te checken: op sommige verpakkingen staat namelijk dat je het product beter s’ avonds kunt aanbrengen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Sante
Beeld | iStock

Ook interessant