Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

6 tips voor een jongere uitstraling door make-up

spotlight-vrouw-make-up.png

Tegen het ouder worden kun je helaas weinig doen, maar goede make-up, zoals een concealer of foundation, doet al gauw wonderen. Zes tips voor een jongere uitstraling.

Contouren

Breng contouren aan in je gezicht door een foundation aan te brengen bij de kaaklijn, onder de jukbeenderen en boven aan je voorhoofd. Kies voor een tint die net iets donkerder is dan je eigen huidskleur. Vervaag vervolgens de lijnen met een kwast voor een natuurlijk resultaat.

Concealer

Gebruik een concealer die een tint lichter is dan je eigen huid. Hiermee licht je de plooien rond je neusvleugels, de strook onder je neus en de gebieden boven en tussen je wenkbrauwen op. Ook deze vervaag je met een kwast.

Accentueer je mond

Om de hoeken van je mond visueel een lift te geven, teken je met een lichtere concealer een W op je kin. Begin aan de ene mondhoek en eindig aan de andere kant, vervaag ook dit weer goed met een kwast.

Ogen

Gebruik dezelfde concealer om een V onder je oog te maken. Begin bij de binnenste hoek en eindig bij de buitenste. Het diepste punt komt tot aan de top van je jukbeen. Vul deze driehoek lichtjes en voorzichtig in.

Wimpers

Mascara gaat alleen aan de bovenkant van je wimpers, zorg dat ook de kleinste haartjes aan de binnenkant een laagje krijgen. De onderste wimpers raak je niet aan.

Wenkbrauwen

Met een potlood kleur je je wenkbrauwen een tint lichter in als je een brunette bent, blondines gaan voor een donkerder kleurtje. Ga aan het uiteinde niet naar beneden, maar teken de wenkbrauw wat meer naar boven bij.

Ook interessant