Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Last van bultjes en puistjes op je borsten? 5x híer kan het door komen

puistjes-borsten-margriet.jpg

Van af en toe een puistje op ons gezicht kijken we – ondanks dat ze vervelend zijn – over het algemeen niet op. Maar zodra ze op onze borsten verschijnen, vinden we dat maar vreemd. Terwijl het eigenlijk best normaal is.

De huid op onze borsten is, net als ons gezicht, gevoelig voor invloeden van buitenaf. Puistjes en bultjes zijn dan vaak ook niets anders dan een teken van irritatie. Waarvan? Dat lees je hieronder.

1. Een vieze (sport)beha

Was jij na iedere work-out je sportbeha? Dat kun je maar beter wel doen. Tijdens het sporten verlies je namelijk zweet (ja, ook bij je borsten), dat vervolgens in de stof van je sportbeha trekt. En dit is weer een fijne, broeierige omgeving voor bacteriën. Dit geldt overigens ook voor normale beha’s. Wanneer je meerdere keren dezelfde beha draagt zonder deze te wassen, komen die bacteriën op je huid. Hierdoor wordt je huid geïrriteerd en krijg je puistjes.

2. Lang haar

Wanneer je haar tot of over je borsten komt, dan kan dit ook leiden tot puistjes en bultjes op de huid daar. Je huid kan namelijk heel slecht tegen de ingrediënten die in de meeste haarproducten zitten. Hier komt ook vaak de welbekende bacne, oftewel puistjes op de rug, vandaan. Met name conditioner is een grote boosdoener, dus zorg ervoor dat je dit niet alleen goed uit je haar spoelt, maar ook van je huid.

3. Grote borsten

Vrouwen met grote borsten hebben sneller last van irritaties en puistjes op hun borsten. Dit komt doordat grote borsten meer heen en weer schuren tegen de stof van kleding of beha’s. Dit leidt ook tot irritatie van de huid en dus oneffenheden. Dit effect wordt groter wanneer je beha’s draagt die niet goed aansluiten. Zorg er dus voor dat je een beha draagt die goed past.

4. Lichaamsproducten

Niet alleen haarproducten kunnen irritatie veroorzaken op de huid, andere producten en crèmes ook. Zonnecrème, bodylotion, massageolie, douchegel… we smeren van alles op ons lichaam, zonder vaak te weten wát er precies in die producten zit. Heb je de laatste tijd meer puistjes op je lichaam dan normaal, dan kun je eerst kijken of je misschien een nieuw lichaamsproduct gebruikt dat dit zou kunnen veroorzaken.

5. Vieze nachtkleding of lakens

Een andere broeiplek voor bacteriën zijn je lakens of pyjama, welke ook irritatie op de huid kunnen veroorzaken. Omdat je ’s nachts veel zweet zonder het te merken, moet je je lakens en pyjama misschien een stuk vaker wassen dan je misschien denkt. Dít is bijvoorbeeld hoe vaak je je pyjama zou moeten wassen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Bedrock.nl
Beeld | iStock

Ook interessant