Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

De brow lift is dé wenkbrauwtrend om eens te proberen

brow-lift.jpg

Volle wenkbrauwen kunnen je gezicht nog meer laten spreken. Ben jij daar van nature niet mee gezegend en teken je ze bijvoorbeeld altijd bij? Misschien wil je dan eens een brow lift of brow lamination proberen.

Misschien wel de makkelijkste manier om optisch vollere wenkbrauwen te creëren, of juist om je volle wenkbrauwen op een subtiele en mooie manier te temmen. Maar hoe werkt het, wat kost het en hoe lang blijft het zitten? We zochten het voor je uit.

Wat is een brow lift?

Misschien denk je bij een brow lift aan een plastische ingreep, zoals een facelift dat ook is. Maar bij een brow lift, ook wel brow lamination genoemd, komt er geen naald, mesje of wat dan ook aan te pas. Enkel een pincet, borsteltje en kwastje, om de speciale vloeistoffen die de lift mogelijk maken aan te brengen. Deze vloeistoffen bestaan onder meer uit een wateroplosbare lijm en een lotion die de wenkbrauwhaartjes lift. Voordat deze huidvriendelijke vloeistoffen worden aangebracht, worden de wenkbrauwhaartjes in de gewenste richting naar boven gekamd. En dat ziet er dan zo uit:

Wat kost een brow lift?

De behandeling kan binnen drie kwartier tot een uurtje gepiept zijn. De vloeistoffen hebben namelijk ook tijd nodig om in te trekken. Een kleine rondgang online leert ons dat je voor een brow lift bij een beautysalon zo’n veertig euro betaalt. Maar je kunt het ook goedkoper zelf thuis doen. Er zijn verschillende brow lift kits online te bestellen. Maar wil je er zeker van zijn dat de beste producten gebruikt worden en het in een keer goed gaat, dan is het laten doen bij een beautysalon wel het best.

Lees ook:
Make-upexpert geeft dé gouden tip om je wenkbrauwen voller te laten lijken

Hoe lang blijft het zitten?

Na de brow lift is het belangrijk dat je wenkbrauwen 24 uur lang niet nat worden. Ook niet van zweet, en je kunt er beter ook geen make-up op aanbrengen. Hoe lang je het resultaat blijft zien, verschilt per persoon. Iedereen heeft namelijk een andere wenkbrauwcyclus. Maar gemiddeld blijft het tot zes weken zitten, waarna het effect langzaam vermindert.

Is een brow lift geschikt voor alle wenkbrauwen?

In principe is een brow lift voor iedereen geschikt, mits je genoeg wenkbrauwhaartjes hebt. Als er happen in jouw wenkbrauwen zitten of er echt heel weinig haartjes groeien, pakt het niet zo mooi uit. Dan is microblading, een semi-permanente make-uptechniek waarbij pigment middels kleine sneetjes in de huid wordt aangebracht, misschien een betere optie. Maar met een brow lift kan er bij dunne wenkbrauwen flink volume gecreëerd worden.

Meer tips voor je wenkbrauwen

Wil je nog meer opties verkennen voor het stylen en verzorgen van je wenkbrauwen? Lees dan ook even de volgende artikelen:

Bron | Vogue, Treatwell
Beeld | Getty

Ook interessant