Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Last van breekbaar haar? Met deze tips los je het op

breekbaar-haar-met-deze-tips-los-je-het-gemakkelijk-op.jpg

Breekt jouw haar snel af? Dat geeft helaas aan dat je haar op dit moment niet zo gezond is. Maar gelukkig zijn er voldoende makkelijke oplossingen om je haar weer mooi te krijgen. Zo kom je binnen no-time weer van breekbaar haar af.

Van de juiste borsteltechniek tot voeding: we geven je tips.

Haarverzorging 

Allereerst is natuurlijk de juiste haarverzorging van belang. Wanneer je haar niet in de beste staat is, zal het sneller afbreken. Gebruik daarom een shampoo en conditioner die je haar diep voeden. Producten met het ingrediënt biotine zijn een aanrader voor zowel je hoofdhuid als haar. Daarnaast kun je je haren wekelijks verwennen met een masker. Hierdoor raken je haarpunten minder snel uitgedroogd en breken ze dus ook minder snel af. 

Weg met je handdoek

Wanneer je je haar goed hebt gewassen, is het tijd om je haar droog te maken. Als je last hebt van breekbaar haar, kun je de föhn het beste eventjes in je kast laten liggen. Zonde van al die voedende producten als je je punten met hitte meteen weer uitdroogt.

Maar ook je standaard handdoek is voor beschadigd haar niet de beste optie. Je handdoek zorgt namelijk voor klitten in je haar, die je haar breekbaar maken. Gebruik daarom een (oud) T-shirt om je haar af te drogen. Dit is een stuk zachter voor je haren. 

Borstelen

Ook je borsteltechniek heeft effect op breekbaar haar. Wanneer je je haar wil borstelen, wacht dan tot het helemaal droog is. Als je liever nat borstelt, dan is het aan te raden om een speciaal daarvoor gemaakte borstel aan te schaffen.

Om je haar tijdens het borstelen zo minder mogelijk af te breken, kun je het best van onder naar boven werken. Borstel dus eerst je punten uit en werk dan steeds verder omhoog. Anders trek je de klitten door het haar en breek je het sneller af. 

Kappersbezoek 

Als je veel last hebt van breekbaar haar, is het aan te raden om regelmatig naar de kapper te gaan. Al een maand na je laatste kappersbezoek kunnen je puntjes weer gaan splijten. Als je de dode punten niet af en toe laat knippen, breekt het haar vanzelf af. Hierdoor beschadigt je haar.

Lees ook: 9 tips om gespleten haarpunten te voorkomen

Los of vast haar

Je haar los dragen kan af en toe best vervelend zijn; zeker als je wat langer haar hebt kan het in de weg zitten. Maar pas wel op, als je je haar vaak in een strakke staart of knot bindt, dan leg je druk op je hoofdhuid. Daar wordt je haar breekbaar van. Probeer dus vaker af te wisselen met een wat losser kapsel of helemaal los haar. Gebruik daarnaast zachte elastiekjes zonder ijzer om je haar zo min mogelijk te beschadigen. 

Voeding 

Als laatste start gezond haar met de juiste voeding. Wanneer je te weinig eiwitten binnen krijgt kan je haar sneller afbreken. Vis en zuivel stimuleren de gezondheid van je haar. Maar ook vitamine E zorgt voor sterkere haarwortels en vitamine A en B zorgen voor een gezonde hoofdhuid. 

Bron | Harper’s Bazaar, Beautify
Beeld | iStock

Ook interessant