Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Waarom steeds meer vrouwen botox in hun kuiten laten injecteren

waarom-steeds-meer-vrouwen-botox-in-hun-kuiten-laten-injecteren.jpg

We kijken er al lang niet meer van op als iemand botox gebruikt om fronsrimpels te laten verdwijnen, maar de laatste botoxtrend doet onze wenkbrauwen toch wél fronsen. In Azië is namelijk een flinke stijging te zien van het aantal vrouwen dat botox in hun kuiten laat injecteren.

De reden hiervoor is nogal opmerkelijk.

Wat is botox en waarvoor gebruik je het?

Botox is een eiwit wat ervoor zorgt dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren geblokkeerd wordt, waardoor je spieren verslappen. Omdat rimpels en kraaienpootjes juist worden veroorzaakt door spierspanning, kun je ze met wat spuitjes botox mooi laten wegwerken. Maar mensen gebruiken botox niet alleen maar uit ‘ijdele’ overwegingen. Zo wordt botox vandaag de dag ook gebruikt tegen migraine, zweten en zelfs tandenknarsen.

Lees ook: Geen botox nodig: zo kun je een fronsrimpel op natuurlijke wijze verminderen

Waarom botox in kuiten?

De reden dat vrouwen in Azië botox laten spuiten in hun kuiten, is echter wél uit ijdele overwegingen. Ze doen dit namelijk om ervoor te zorgen dat ze beter in kniehoge laarzen passen. Het zit namelijk zo: botox ontspant de kuitspier aan de achterkant van het been. De spier (en dus ook je kuit) wordt daarna dunner, omdat ze minder gebruikt wordt. Hierdoor pas je dan weer beter in een kniehoge laars omdat het volume van je kuiten is afgenomen.

“Het risico is echt te groot”

De Belgische plastisch chirurg Marianne Mertens is allesbehalve enthousiast over deze ingreep. Zij laat aan de Belgische site Het Laatste Nieuws weten dat ze deze ingreep niet aanraadt. “Het is één ding om – heel voorzichtig – de rimpels in je gezicht of overactieve spieren aan te pakken, maar om je kuitspier te laten verkleinen, moet je toch al risico’s nemen. Je wilt immers niet zover gaan dat de kuitspier volledig verlamd raakt, want dan kan je niet meer wandelen. Het risico is echt te groot. Ik denk niet dat je in België een arts vindt die deze uitgreep wil uitvoeren”, aldus dokter Mertens.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | HLN
Beeld | Getty

Ook interessant