Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Borsthaar is weer hip

davidh.jpg

Een opluchting voor mannen die denken dat ze deze zomer weer aan de slag moeten met scheermes, wax en ander ontharingsgereedschap: borsthaar is terug in de mode. Na een lange ‘gladde’ periode zijn trendwachters het erover eens dat borsthaar weer hip is. Er wordt teruggegrepen op de ‘mannelijke’ man. 

Glad is passé

,,We zien een terugkeer naar de mode uit de jaren zeventig,” zegt de Amerikaanse trendwatcher Tim Bess aan AD. ,,De late jaren zestig en vroege jaren zeventig draaiden rond vrijheid, de hippiebeweging en veel haar hebben.” Volgens Bess keren we terug naar die tijd. ,,De gladde look is passé. Het werd allemaal wat te perfect, te mannequinachtig.”

In de mode

Christopher Oldstone-Moore, auteur van het boek Of Beards and Men en docent aan de Wright State University in Ohio zegt dat  mannen weer op zoek zijn naar hun mannelijkheid. Doordat we steeds digitaler en stedelijker leven. ,,Mannen zoeken vandaag de dag naar een manier om opnieuw hun mannelijkheid te benadrukken,” benadrukt Christopher. De trend lijkt al behoorlijk aan te slaan. Verschillende modemerken tonen al mannenmodellen met een goed behaarde borst in hun campagnes deze zomer.

Houd jij van borsthaar?

Bron: AD

Ook interessant