Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dit zijn drie redenen dat blond haar groen kan uitslaan

blond-haar-groen.jpg

Heb je blonde lokken? Dan heb je op vakantie misschien weleens meegemaakt dat ze groen uitsloegen. Vaak krijgt chloor in het zwembadwater de schuld, maar dat is onterecht. Er is namelijk een andere boosdoener waardoor blond haar groen kan uitslaan.

We leggen het je uit. 

Drie redenen dat blond haar groen kan uitslaan 

Er zijn drie verschillende oorzaken waardoor blond haar groen kan uitslaan. Allereerst kan dit direct na het verven gebeuren, als je je haar blondeert. Dat komt omdat hierbij pigmenten uit je haar verdwijnen. Als je het vervolgens blond verft met een tint waar ook groen pigment in zit, dan kan dat groene kleurtje doorslaan. 

De bekendste oorzaak van blond haar dat ineens groen kan uitslaan is zwembadwater. Vaak wordt gedacht dat dat door chloor komt, maar dat is niet waar. De boosdoener is namelijk koper. Dat kan in het zwembadwater komen door koperen leidingen of door bepaalde algenbestrijders. 

De laatste oorzaak is eigenlijk hetzelfde als het zwembadverhaal. Je kunt ook van douchen een groene gloed door je blonde lokken krijgen. Ook hierbij komt dit door koperen leidingen, waarbij deeltjes koper in het water en vervolgens in je haar terecht komen. 

Lees ook: 6 fouten die je maakt tijdens het wassen van je haar

Zo voorkom je groene lokken

Om groene lokken door het verven van je haar te voorkomen, kun je dit het beste aan een professional over laten. Zo loop je de minste kans dat je haar ineens groen uitslaat. Ga je toch zelf aan de slag? Dan kun je je haar pigmenteren met een spoeling die rode pigmenten bevat. Een groene gloed door zwembadwater kun je het makkelijkste voorkomen door een badmuts op te doen of te zorgen dat je haar niet nat wordt.

Je kunt je haar ook met normaal water nat maken, een conditioner met siliconen aanbrengen en vervolgens je haren opsteken. De siliconen weren de koperdeeltjes. Spoel je haar direct na het zwemmen uit en was het met shampoo. Groen haar door de douche kun je vermijden met speciale waterfilters. Deze filteren de koperdeeltjes uit het water.

Groen haar weer blond krijgen

Is je haar ondanks de bovenstaande tips toch groen geworden? Een handige huis-tuin-en-keukentip is om dan ketchup door je haar te smeren om de rode pigmenten in je haar terug te krijgen. Laat dit een kwartiertje intrekken en was het daarna met normale shampoo uit. Je kunt je haar inclusief ketchup ook inwikkelen met aluminiumfolie voor een nog effectiever resultaat.

Daarnaast kan een antiroosshampoo helpen om de groene tint te vervagen. Werkt dit niet? Ga dan voor een haartoner of semi-permanente kleuring. Vraag daarbij je kapper om advies. 

Bron | Glamour, Kapperskorting
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant