Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Is bier het geheime ingrediënt tegen rimpels?

vrouw-drinkt-bier-tegen-rimpels.jpg

Misschien heb je weleens gehoord dat bier goed is voor je haar, maar dat het ook wonderen kan doen voor je huid? Dat is wist je misschien nog niet. Er wordt namelijk gefluisterd dat bier een wondermiddel tegen rimpels is. Je gezicht wassen met het drankje is niet nodig, want het gaat namelijk specifiek om één ingrediënt in bier dat huidveroudering tegen zou gaan. 

Bier tegen rimpels

In de strijd tegen huidveroudering en rimpels komt de cosmeticawereld met een primeur: bier. Of eigenlijk: het gebruik van xanthohumol, en dat is weer een onderdeel van bier. Een Belgisch cosmeticamerk met de toepasselijke naam Xantho is de eerst die de hopplant, die de bittere en kenmerkende smaak aan bier geeft, weet te gebruiken als redmiddel tegen rimpels en huidveroudering. De xanthohumol in de hop heeft daarnaast een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Dat dit ingrediënt wonderen doet voor de huid is overigens niet helemaal nieuw. Alleen die stof echt in de huid laten doordringen was de grote uitdaging. Na vier jaar onderzoek is dit het Belgische cosmeticamerk als eerst gelukt. 

Invloed van buitenaf 

Rimpels en huidveroudering ontstaan niet alleen doordat we steeds een jaartje ouder worden, ook factoren van buitenaf hebben hier invloed op. Dat legt skincare-expert Paula Begoun aan Het Laatse Nieuws uit. Denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling, stress en schadelijke UV-straling. Dit zorgt er allemaal voor dat je huid beschadigt en het huidverouderingsproces versnelt. Door al die invloeden van buitenaf vermindert het collageen in je huid. Hierdoor verliest je huid zijn soepelheid en krijg je sneller rimpels, pigment- en ouderdomsvlekjes en fijne lijntjes. Daarnaast wordt de balans van ons microbioom verstoort, waardoor je huid minder goed bestand is tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook daardoor is je huid gevoeliger, raakt het sneller uit balans en kan je huid makkelijker beschadigen. 

Lees ook: 5 verrassende gewoonten die sneller rimpels veroorzaken

Antioxidant in bier

Om je huid een beetje te helpen tegen al die invloeden van buitenaf heb je antioxidanten nodig. Deze werken namelijk ontstekingsremmend, waardoor je huid minder snel beschadigt. Begoun legt uit dat deze antioxidanten de vrije radicalen die onze huid aantasten neutraliseren. En toevallig is het xanthohumol in bier een van de krachtigste antioxidanten uit de wereld van de planten. Nog een reden om wat waker een drankje met vriendinnen te doen, dus.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant