Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Als je komkommer zó gebruikt werkt het tegen wallen en onzuiverheden

bevroren-komkommer-tegen-wallen-en-onzuiverheden.jpg

Heb jij last van wallen, donkere kringen, puistjes, littekens en/of roodheid in je gezicht? Bevroren komkommer zou daar zomaar de remedie tegen kunnen zijn. Op TikTok wordt #frozencucumberhack miljoenen keren bekeken.

Tijd om de proef op de som te nemen?

Bevroren komkommer

Heb jij komkommer weleens als beautyproduct gebruikt? Je kent vast wel het beeld van een gezichtsmasker in combinatie met twee schijfjes komkommer op de ogen. Maar je gezicht kan veel meer aan komkommer hebben, als je de groente maar op de juiste manier gebruikt. Die juiste manier, is volgens beautykenners op TikTok door de komkommer eerst te bevriezen. Vervolgens masseer je de komkommer zachtjes over je gezicht heen, zoals in onderstaande video’s waarin mensen het uitproberen te zien is.

@marrrlss

best thing I’ve ever done for my skin. RUN don’t walk #frozencucumberhack #skincareroutine

♬ original sound – Marlo Rodrigue
@sammibjelland2.0

I try to do this for about 5 to 10 minutes every morning. So far my face does seem more glowing! ##frozencucumberhack ##skincare ##MAKEYOURMOVE ##fyp

♬ A-Punk – Vampire Weekend

Tegen wallen

Mensen die de #frozencucumberhack uitproberen merken wel degelijk verschil in hun huid. Zo zou de bevroren komkommer helpen tegen wallen, donkere kringen, puistjes, roodheid én littekens. En, ook niet onbelangrijk: het voelt heerlijk verfrissend. Achter de werking van bevroren komkommer zit volgens dermatoloog Beth Goldstein ook een logische verklaring, vertelt ze aan Glamour UK. “Komkommers bevatten veel vitamine K, die helpt bij het verminderen van donkere kringen. Dat komt omdat vitamine K een vetoplosbare stof is die de bloedstolling regelt.”

Lees ook:
Tegen wallen, onzuiverheden en meer: dit zijn de voordelen van rozenwater

Tegen puistjes en pigmentatie

En wat betreft de puistjes: “Uit onderzoek blijkt dat komkommer het talkgehalte van de huid kan verlagen, en dat helpt om acne te verminderen. Daarbij blokkeren de biochemicaliën die in de komkommer zitten het enzym dat zorgt voor een overmatige aanmaak van melanine of pigmentatie. Dat verklaart waarom je dankzij de komkommer-hack minder snel last hebt van donkere vlekken.” Waarom de komkommer dan bevroren moet zijn? Waarschijnlijk omdat er dan nog meer water bij vrijkomt (hydrateren!).

Tegen huidveroudering

Nog een fijne bijkomstigheid, is dat komkommer ook stofjes bevat dat huidveroudering kan vertragen. Daarvoor moet je wel ook de schil van de komkommer gebruiken. “Zorg dat je dat ook opsmeert, want het bevat silica. Dat voorkomt slappe huid en rimpels. Breng het ’s ochtends aan of na een dag in de zon”, legt schoonheidsspecialist Elena Duque in onderstaand filmpje uit.

@elenaduquebeauty

you’re doing it wrong! 😆🥒! ##fyp ##frozencucumberhack ##undereyebags ##skincare ##UltaSkinTok

♬ I Can Feel It v3 – Nick Sena and Danny Echevarria

Bevroren komkommer uitproberen

De eerlijkheid gebied te zeggen dat er weinig video’s te vinden zijn van vrouwen boven de veertig die de #frozencucumberhack uitproberen. Op TikTok zit namelijk voornamelijk de wat jongere doelgroep. Maar als het bij hen al tegen fijne lijntjes, roodheid en onzuiverheden werkt, is het op z’n minst het proberen waard toch? Doe het dan dus zachtjes, voorzichtig en niet vlak voordat je ergens naartoe moet. Door de kou, kan je gezicht namelijk wat rood worden. Het heeft even de tijd nodig om weg te trekken. Merk je dat je huid juist geïrriteerd raakt door de bevroren komkommer? Stop er dan mee. Je huid is er dan wellicht te gevoelig voor.

Meer lezen over huidverzorging

Bron | Glamour UK, TikTok
Beeld | Getty

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant