Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Poppenogen en nóg 4 beautytrends uit de 60’s die helemaal terug zijn

beautytrends-sixties-margriet.jpg

Anno 2020 grijpen we naar hartenlust terug naar beautytrends van vroeger. En dit jaar met name naar de jaren zestig.

In dat tijdperk waren stijliconen als Twiggy, Sophia Loren en Jane Birkin razend populair. En qua uiterlijk, zijn ze dat zestig jaar later opnieuw – of nog steeds.

1. Poppenogen

Nepwimpers en wimperextensions zijn mooie verlengstukken voor onze natuurlijke wimpers. Maar een trucje dat ook nog altijd werkt, zijn doll eyes. De welbekende poppenogen, die mode-icoon Twiggy populair maakte, maak je door zelf wimpers te tekenen onder je ogen en een lijn te trekken over je arcadeboog. Et voilà: optisch grotere ogen.

2. Blozende wangen

De trend was de afgelopen tijd dat al je make-up zo natuurlijk mogelijk moest ogen. Maar net zoals in de jaren zestig, is het anno 2020 juist weer in om je make-up wat aan te dikken – als je daarvan houdt. Je mag het zíen, dat je bijvoorbeeld blush draagt. Breng dus een laagje extra rouge aan, waardoor het lijkt alsof je de hele dag door een beetje bloost. Klinkt misschien heftig, maar kijk eens hoe mooi het uitpakt:

3. Haarbanden

Wie zegt dat haarbanden alleen voor meisjes zijn? Ze staan vrouwen net zo goed – ook boven de veertig, vijftig of zestig. En ook dan mogen ze behoorlijk groot en uitbundig zijn. Onder anderen koningin Máxima bewijst hoe goed dit nog staat.

Koningin Máxima haarband Margriet

4. Cateye

Is de cateye eigenlijk ooit uit geweest? Het is in 2020 in ieder geval weer helemaal in om je oogleden van een flink aangezette winged eyeliner te voorzien. Hierdoor lijken je wimpers voller, wat voor een zwoelere blik zorgt.

5. Blauwe oogschaduw

Knalblauwe oogschaduw. Zou jij het dragen? In de jaren zestig was dat helemaal hip. En in 2020 kom je er ook hartstikke goed mee weg.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Het laatste nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant