Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Dé beautytrend: olie voor huid en haar

smeren.png

Oliën smeren als beautyroutine is de trend. Op je lichaam, in je haar, maar ook op je gezicht. Want dat een olie je huid vet maakt, is onzin. Je gaat juist stralen van dit vloeibare goud! Van reinigingsolie tot verzorging.

Shop ze hier:

DROOG OF VET?

Vaak wordt gedacht dat olie vet is en dus een vet laagje achterlaat op de huid. Dat is niet het geval als je gebruikmaakt van een droge variant die bestaat uit een mix van ‘lichtgewicht’ oliën. Die zorgt ervoor dat de olie snel intrekt en een zachte, niet vette laag achterlaat. Droge oliën voeden de huid en zorgen er bovendien voor dat een dagelijkse crème beter zijn werk kan doen.

WAT ZIT ERIN?

Amandel, zonnebloemzaad en jojoba zijn vaak terug te vinden in een droge olie, omdat deze bestanddelen goed hydrateren en de natuurlijke vochtbarrière van de huid in balans brengen. Daarnaast bevatten gezichtsoliën vaak zowel vetzuren als antioxidanten. Die houden de huid soepel en gehydrateerd, wat erg fijn is voor de wat rijpere huid. Daarnaast vind je in natuurlijke oliën stoffen die kalmeren en ontstekingsremmend werken.

WAAROM OLIE?

Voor elke huid is dat beetje extra verzorging goed, maar voor een ouder wordende huid geldt dat éxtra. Vanaf je dertigste herstelt de huid zich minder snel, vanaf je veertigste verschijnen de eerste
rimpels en worden de eerste tekenen van verslapping zichtbaar. Daarnaast kunnen de huidcellen minder goed vocht vasthouden. Vanaf je vijftigste neemt de aanmaak van oestrogeen af, daardoor wordt de huid droger en ruwer. Om die redenen kun je veel baat hebben bij een gezichtsolie.

Zo gebruik je het:

  • Gebruik de olie als serum: reinig je gezicht, druppel een beetje olie op je handen en verdeel ’m vervolgens over je gezicht. Gebruik daarna je dagelijkse gezichtsverzorging.
  • Meng een druppel olie met je dag- of nachtverzorging en verdeel dan over je gezicht.
  • Gebruik een olie als gezichtsmasker door een iets dikkere laag in te masseren. Laat tien minuten intrekken en masseer vervolgens de overgebleven olie nog beter in, of verwijder de olie

IN COMBINATIE MET MAKE-UP

• Olie en make-up gaan goed samen. Sterker nog: een olie kan je make-up mooi aanvullen.
• Gebruik een olie als primer door eerst een dun laagje droge olie op je gezicht te smeren. Als je je make-up vervolgens aanbrengt, gaat dat makkelijker en blijft die ook beter zitten.
• Meng een druppeltje olie met je foundation. Die smeert dan makkelijker uit en er blijft een mooie finish achter.

Dit en meer over beautyolie lees je in Margriet 35. Nu in de winkel en online te bestellen.

Ook interessant