Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Deze beautyproducten kun je het beste in de koelkast bewaren bij warm weer

beautyproducten-in-de-koelkast-bewaren-dat-kan-met-deze-producten.jpg

Een zonnetje en warme temperaturen, we zijn er dol op. Maar je beautyproducten? Die kijken iets minder uit naar tropische weersvoorspellingen. Wil je alles uit je make-upvoorraad halen en liever niet dat het haast letterlijk wegsmelt? Dan kun je deze beautyproducten bij warm weer het beste in de koelkast bewaren. 

En nee, helaas is het niet zo simpel dat je gewoon de hele inhoud van je beautycase in de koeling kunt gooien. Sommige producten kunnen hier juist door schiften. 

Beautyproducten in de koelkast bewaren

Als je fan bent van natuurlijke beautyproducten, is het heel simpel. Deze kun je altijd het beste in de koelkast bewaren. Dat komt omdat hier sneller bacteriën in kunnen ontstaan. Zeker wanneer het kwik stijgt. Dus zowel op de koude als warme dagen in de koelkast ermee. 

Vitamine C en retinol

Hetzelfde geldt voor beautyproducten met vitamine C en retinol. Deze ingrediënten houden ook niet van het warme weer. De samenstelling en structuur kan door tropische temperaturen namelijk veranderen. Ook deze beautyproducten kun je dus voortaan beter in de koelkast leggen. 

Parfum in de koeling

Het is misschien een voor de hand liggende tip, maar parfum kun je, zeker bij warm weer, het beste in de koelkast bewaren. Bij parfum en andere beautyproducten die uit een hele dunne vloeistof bestaan, kan dit door de warmte verdampen. Zo gaat je product niet alleen sneller op, dit kan er zelfs voor zorgen dat je lievelingsluchtje van geur verandert. Geef je parfum op hete dagen daarom een plekje in de koelkastdeur. Dit is de minst koude plek in de koelkast, want ook een te koude temperatuur kan dit je parfum aantasten. 

Lees ook: Déze dodelijke bacteriën huizen misschien wel in jouw make-uptasje

Nagellak 

Door je nagellak op een warm plekje te laten staan, verandert de textuur. Ook droogt nagellak hierdoor sneller uit. Zet het dus bij warme dagen in de koelkast. Is het kwik weer gedaald? Haal je nagellak dan weer uit de koelkast, want door de kou kan de kleur een beetje veranderen. 

Setting spray 

De ideale uitvinding bij warm weer is toch wel een setting spray. Dit zorgt ervoor dat je make-up, zelfs bij hitte, niet van z’n plek komt. Daarnaast is het ook nog extra verfrissend als je dit product tijdens de warmte in de koelkast bewaart. Zo smelt je make-up niet meer van je gezicht, en kun je jezelf tussendoor een verfrissende oppepper geven – zonder dat je met een plens water in je gezicht je make-up verpest. Wil je onderweg ook van een koude setting spray genieten? Wikkel ‘m dan in met aluminiumfolie als je de spray uit de koelkast haalt.

Lippenbalsem en lippenstift

Heb je altijd een lippenbalsem of lippenstift in je tas? Dan zul je vast weleens een gesmolten exemplaar tevoorschijn hebben getoverd. Zonde. Om te voorkomen dat deze beautyproducten afbreken of smelten kun je ze daarom het beste tussentijds in de koelkast bewaren. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Ze.nl, AndC
Beeld | iStock

Margriet 29/30 ligt in de winkel! Een dubbeldik zomernummer met jouw grote zomerhoroscoop, 14 pagina’s puzzelplezier, een exclusieve thriller van Jet van Vuuren en nog véél meer. Hallo, vakantie! Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant