Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Vergeet je hals en decolleté niet: 5x anti-aging tips voor deze zone

anti-aging-tips-hals-decollete-margriet.jpg

Neem jij tijdens je ochtend- en avondroutine ook standaard je hals en decolleté mee? Of eigenlijk niet? Dan is het aan te raden om dat wel te gaan doen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, want het is één van de anti-aging tips voor je hals en decolleté.

Ook al denk je er misschien niet snel aan, onze hals en decolleté krijgen gedurende de dag best wel wat te verduren. Lees je dit terwijl je onderuit gezakt zit met je mobiele telefoon of tablet in de hand? Grote kans dat je hals en decolleté door deze houding in elkaar gefrommeld zitten. Dat laat zijn sporen na. Het heeft zelfs een naam: de ‘tech neck’.

Anti-aging tips

“Door onze mobiele telefoons lopen we veel meer voorovergebogen dan vroeger. En als je dag na dag, jaar na jaar iets op dezelfde plaats plooit, is het onvermijdelijk dat er breuklijntjes ontstaan”, vertelt dermatoloog Ingrid van Riet aan Het Laatste Nieuws. Gelukkig kun je daar iets tegen doen met de volgende anti-aging tips:

1. Let op je houding

Een inkoppertje, maar wel een goede om je bewust van te zijn. En dat is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor de rest van je lijf.

2. Gebruik een goede zonbescherming

Veel mensen vergeten hun hals en decolleté in te smeren, maar deze plekken zijn wel degelijk gevoelig voor de zon. En dan worden ze er ook nog eens het meest aan blootgesteld. Smeren is dus één van de belangrijke anti-ageing tips, om je huid te beschermen én soepel te houden.

3. Neem je hals en decolleté mee in je routine

Reinig je je huid ’s ochtends en ’s avonds en smeer je vervolgens een lekkere crème op? Neem je hals en decolleté dan ook meteen mee. Zorg dat ook deze huid goed gehydrateerd blijft en scrub of exfolieer elke week een keertje. De huid van onze hals en decolleté is namelijk erg gevoelig voor tekenen van huidveroudering. De huid is daar fijner van structuur en heeft minder eigen bescherming. Smeer dus gerust wat extra van je dag- of nachtcrème op je hals en decolleté.

Lees ook
Déze 4 ingrediënten in huidverzorgingsproducten zijn essentieel voor de 50+ vrouw

4. Stimuleer de bloedcirculatie

Kan jouw hals wel een extra verwenmoment gebruiken? Dan kun je deze plek dagelijks masseren met een ijsklontje. Hiermee stimuleer je de bloedcirculatie.

5. Masseer met huidolie

Als je dan toch bezig bent, masseer je hals en decolleté dan ook meteen even met een zachte huidolie. Beweeg opwaarts van je sleutelbeenderen richting je kaak met bijvoorbeeld kokosolie, amandelolie of arganolie.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Het Laatste Nieuws, Trendstyle
Beeld | Getty Images

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen? Stem dan snel hier.

Ook interessant