Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Aha! Dus dit is dé beautytip van Anita Witzier

anita-witzier.jpg

Mooi vanbuiten én vanbinnen: we vroegen Margriets columniste Anita Witzier hoe het haar toch lukt om haar stralende zelf te blijven. Hoe ze aan die prachtige huid komt bijvoorbeeld. Of welk beautyproduct absoluut niet mag ontbreken in haar badkamerkastje.

Wat is je beautytip die iedereen écht moet weten of opvolgen? Iets waar je echt niet zonder kunt of wat je al jaren doet?
“Zo vaak mogelijk heel divers bewegen. De trap nemen, boodschappen doen met de fiets, naar de sportschool, wandelen met de hond. En verder natuurlijk vers eten, zo min mogelijk vlees en geregeld vette vis. Los daarvan ben ik heel enthousiast over Hannah’s huidcoach waar mijn gezicht eens in de zes weken een bindweefselmassage krijgt.”

Wat ontbreekt bij jou nooit in je beautyritueel?
Dag- en nachtcrème, tandenpoetsen en gezicht goed reinigen. Elke dag, altijd. Ook als ik er geen zin in heb.”

Wat is jouw enige echte wonderproduct dat niet mag ontbreken in je badkamerkast?
Hád ik maar een wonderproduct! Nou ja, ik ben dol op de eight hour creme van Elisabeth Arden. Maar wie niet?”

Hoe kom je toch aan je prachtige huid? Doe je veel moeite om deze in goede conditie te houden?
“Een goede huid is deels een genetisch dingetje. En vergis je niet: mensen zien mij op een foto of op tv en dan zit er make-up op en wordt er van optimaal licht gebruikgemaakt. Ik heb ook last van couperose en een ouderdomsvlekje hier en daar. Dat noem ik dan maar een sproet.”

Gebruik je bepaalde tips uit grootmoeders tijd of producten uit je keukenkastje voor je beauyritueel?
“Producten uit grootmoeders tijd werden volgens mij gebruikt bij gebrek aan goede alternatieven. Dus voor mij geen groene zeep of havermout in het bad. Wel een verzachtende huidolie van Kneipp of Nuxe. Vanwege de overgang gebruik ik als supplement vitamine D en in dit jaargetijde extra vitamine C en multivitamine.”

Ben je bewust bezig met gezondheid?
“Zeker, ook omdat ik aan van alles merk dat ik ouder word. Ik ga naar een geweldige sportschool, JES in Laren, waar sporten heel speels en gevarieerd wordt aangeboden. Echt te gek! Daarnaast zijn we thuis bewuster gaan eten, veel verschillende groenten op diverse manieren bereid en vaak vegetarisch, soms veganistisch. Ook goed voor mijn creativiteit in de keuken.”

Zijn er dingen die je juist wel of niet meer doet?
Ik probeer erop te letten om niet te ‘wanna-be young/hip’ voor de dag te komen en laat me daarbij leiden door het moment en de gelegenheid. Een korte broek dus ALLEEN op vakantie!” Hoe Anita dat bedoelt, lees je in dit leuke artikel.

Wat is je tip voor leeftijdsgenoten als het gaat om lekker in je vel zitten?
“Blij zijn met jezelf en met wat je voor anderen kunt betekenen.”

Meer lezen?

Naast de columns die Anita voor Margriet schrijft, schrijft ze ook voor het platform Laat zien wie je bent, over de fase die zich aandient als je de vijftig bent gepasseerd. “50+-vrouwen mogen er meer dan ooit zijn. Het is een interessante levensfase. Het platform www.laatzien.nl is voor mij een mooie plek om mijn ervaringen te delen en te laten zien dat het niet gaat om leeftijd, maar om leeftijdsgevoel.”

Leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant