Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

9 trucjes om snel en eenvoudig ‘huilogen’ te elimineren

trucjes-huilogen-elimineren.jpg

Last van rode, gezwollen ogen en een vlekkerige huid na een hevige huilbui? Vanaf nu zijn huilogen verleden tijd!

Iedereen huilt weleens. Of het nu om een emotionele scène in een film gaat, om liefdesverdriet of gewoon omdat je een rotdag hebt gehad… Het is niets om je voor te schamen. En ja, bij de één zijn de effecten van een huilbui beter zichtbaar dan bij de ander. Maar niet de hele wereld hoeft mee te genieten natuurlijk.

Gelukkig helpen deze huis-, tuin- en keukentips snel van die dikke rode huilogen af:

1. Theezakjes

Een wondermiddel is in dit geval kamillethee. Leg twee zakjes in kokend water, knijp ze uit en laat deze afkoelen. Leg ze vervolgens op je ogen. Kamillethee heeft een kalmerende werking die ervoor zorgt dat de huid weer rustig wordt.

2. Koffiepads

Om de zwelling tegen te gaan, werkt cafeïne erg goed. Leg de gebruikte en afgekoelde koffiepads tien minuten op je ogen.

3. Koude dingen

Koude dingen zoals ijsblokjes, een ijskoud washandje of een koude lepel zorgen ervoor dat de zwelling slinkt. Dit komt omdat de kou het vocht uit je ogen onttrekt. Voor het beste effect moet je de koude elementen tussen de vijf en tien minuten tegen je ogen aanleggen.

4. Aardappel

Snijd twee schijfjes van een aardappel en leg deze ongeveer twintig minuten onder je ogen om daar het vocht te absorberen.

5. Komkommer

Dit is een gouwe ouwe: leg twee komkommerschijfjes ongeveer een kwartier op je ogen. Alsof je in de spa bent!

6. Trommelen

Tik in trommelende bewegingen met je vingertoppen onder je ogen. Het vocht zal zich verspreiden, waardoor de zwelling verdwijnt.

7. Water

Nadat je gehuild hebt is het goed om veel water te drinken. Door flink te hydrateren, neemt de zwelling af.

8. Citroen en melk

Het klinkt misschien gek, maar het werkt echt: meng een paar druppels citroensap met een paar druppels koude melk. Verspreid dit op twee wattenschijfjes en leg deze een kwartier lang op je ogen.

9. Make-up

Heb je niet zoveel tijd om je ogen te behandelen na een huilbui en moet je toch de deur uit? Probeer dan een lijntje oogpotlood onder je ogen. Hierdoor lijken je ogen kleiner en wordt de rode kleur verborgen. Voor een rode, gevlekte huid kun je het beste concealer en oogschaduw gebruiken.

Bron: LeerWiki
Beeld: iStock

Ook interessant