Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

5 tips om je gebit mooi en gezond te houden

annerieke.png

In samenwerking met Philips

Goed poetsen is natuurlijk het allerbelangrijkste om je tanden gezond te houden, naast  flossen en een regelmatig bezoek aan de tandarts. Maar ook  je eet- en drinkgewoontes kunnen helpen om je tanden  gezond te houden. 5 tips!

 1. Beperk je eet en drinkmomenten tot 7 keer per dag.
  Veel voedingsmiddelen kunnen het glazuur van je tanden en kiezen aantasten. Elk eetmoment is daarom een aanslag op je tanden. Het speeksel neutraliseert de schade gelukkig snel. Maar wanneer  je te vaak iets eet, krijgt het gebit nooit rust om te herstellen. Hoe minder eetmomenten dus, hoe beter!
 2. Vermijd zoveel mogelijk zure producten.
  Zure producten, zoals citroen, sinaasappelsap of yoghurt tasten het tandglazuur extra aan. Wanneer je zuur eet, doet dit dan zolang mogelijk voordat je je tanden gaat poetsen, dan kan het speeksel de zuuraanval neutraliseren. De borstel en tandpasta hebben namelijk ook een licht schurende werking die je glazuur kunnen aantasten als je direct na het even of drinken gaat poetsen.
 3. Suikervrije kauwgom beschermt je gebit.  Suikervrije kauwgom activeert de aanmaak van speeksel in je mond. Je speeksel beschermt je gebit. Hoe meer speeksel je dus produceert, hoe beter.
  Het resultaat: een gezonde én een frisse mond.
 4. Groente en fruit stimuleren de aanmaak van speeksel doordat ze veel vezels bevatten, waar lang op gekauwd moet worden. Eiwitrijk voedsel (eieren, vis, peulvruchten) bevatten vitamine D, de leverancier van calcium en fosfor en dát zijn de bouwstenen van sterke tanden.
 5. En last but zeker  not least; goed poetsen is een must en een goede elektrische tandenborstel helpt daar enorm bij. De Philips Sonicare DiamondClean is de meest geavanceerde elektrische tandenborstel.

sonicare-27

De Philips Sonicare elektrische tandenborstel biedt een unieke dynamische reinigingswerking die op efficiënte en milde wijze tot diep tussen de tanden en langs het tandvlees reinigt.  Na 2 weken gebruik is de gezondheid van het tandvlees verbeterd. Je tanden worden niet alleen schoner, maar vooral ook gezonder.

Wil je de Sonicare uitproberen? Via deze link ontvang je bij aanschaf  € 20 korting.
Wil je meer info over de tandenborstels van Philips? Klik hier!

sonicare_sanoma_logo_1

Advertisement


Ook interessant