Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

Oei! 6 slechte gewoontes voor het haar

haar_slechte_gewoonten.png

We willen allemaal mooi en gezond haar. Maar hoe krijg je dat? Natuurlijk door de beste verzorging en de juiste voeding. Toch doen we ook onbewust dingen die slecht zijn voor onze lokken. Zeker in de winter kan je haar wel wat steun gebruiken!

1. Je haar uit de knoop trekken met een borstel

Is je haar na het wassen een grote ragebol? Probeer dan niet met een borstel de knopen eruit te trekken. Als haren nat zijn, trek je ze gemakkelijk doormidden. Beter is om een kam met wijde tanden te gebruiken. Wil je knopen na het wassen voorkomen, kam het dan voor het wassen al goed door en gebruik een conditioner. Dat scheelt een heel stuk.

2. Droog haar föhnen

De föhn is niet goed voor je haar, maar wel noodzakelijk om het in model te krijgen. Toch is warme lucht op nat haar blazen extra slecht. Zet de temperatuur van de föhn daarom altijd lager wanneer je haren helemaal of bijna droog zijn. Gebruik daarnaast ook een hittebestendige haarspray.

3. Je haar geen rust geven

Je mag je haar ook wel eens een rustdag gunnen. Bind het eens niet vast, laat het natuurlijk opdrogen en breng je haar niet te strak in model.

4. Haaraccessoires vastmaken op nat haar

Als haar nat is, is het breekbaar. Daarom is het niet verstandig om een elastiekje of klemmetje te gebruiken. Wacht hiermee totdat je haar droog is of gebruik desnoods een badstoffen haarbandje.

5. Niet goed voor jezelf zorgen

Mooi en gezond haar krijg je niet alleen door het te wassen en goed te borstelen. Ook voeding is bepalend voor een gezonde haardos. Als je niet gezond eet, heeft dit invloed op je haar. Het wordt dof, futloos en minder vol.

6. Haar te goed drogen

Pas op met het drogen van haar. Als haar nat is, is het extra gevoelig en ligt beschadiging op de loer. Droog je haren daarom bij voorkeur met een katoenen handdoek.

Hoe verzorg jij je lokken?

Dit vind je misschien ook leuk:

Ook leuk:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant