Word abonnee

Kies n煤 voor een abonnement met korting

Abonneer n煤 met korting

Beauty

6 onmisbare lipsticktrucs voor na je veertigste

lipsticktrucs-na-veertigste.jpg

Als je ouder wordt, worden je lippen dunner en ontstaan er fijne lijntjes rondom je mond waardoor je lippenstift sneller uitloopt. Met onderstaande snelle en handige lipsticktrucs heb je zo weerprachtige en volle lippen, 贸贸k na je veertigste.

Want ook als je wat ouder bent, staat een fel kleurtje nog hartstikke mooi.

Handige lipsticktrucs voor na je veertigste

Fijne lijntjes

Handig: als je vooraf met een transparant waxpotlood de contouren van je lippen tekent, dan loopt de lipstick niet in de fijne lijntjes rondom je lippen.

Plumping

Er zijn bepaalde lipsticks waar ingredi毛nten aan toegevoegd zijn die je lippen prikkelen en daardoor doen zwellen. Denk aan menthol, eucalyptus of peper. Je voelt dan een lichte tinteling. Behalve in lipsticks kan dit ook in lipgloss of lippenbalsems zitten. Op de verpakking staat dan ‘plumping’ of ‘volumizing’.

Contouren

Het voordeel van een lippotlood is dat je de lippen optisch net iets groter kunt maken. Teken met een lippotlood de contouren net buiten je liprand, en vul daarna de lip ook (grof) in met het lippotlood. Daarna gebruik je de lipstick voor een mooi en egaal effect. Zo blijft het langer zitten en loopt de lipstick niet uit.

Lees ook:
Z贸 ontdek je welke kleur lippenstift het beste bij jouw huid past

Wittere tanden

Je tanden worden met de jaren minder wit. Lipstickkleuren met een roze, paarse of blauwe ondertoon laten ze weer witter lijken. Kleuren met een oranje ondertoon laten je tanden juist geler lijken.

Meer kleur

Donkere kleuren laten je lippen smaller lijken, lichte kleuren laten je lippen iets voller lijken. Een felle kleur geeft je gezicht meer kleur en een lichte glans in je lipstick staat zachter dan droge (matte) lipstick. Bij een matte lipsticks zie je de rimpeltjes namelijk beter.

Lipstick of lipgloss

Langzaam trekt er steeds meer kleur uit je gezicht, dus ook uit je lippen. Kies dus niet meer voor een lipgloss maar voor een lipstick in je eigen lipkleur. Door het pigment in de lipstick lijken je lippen net iets voller terwijl het toch een heel natuurlijk effect heeft.

Bron | Fashionchick
Beeld | Getty Images

Ook interessant