Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

5 kapsels voor een vierkant gezicht

kapsels-vierkant-gezicht.png

Heb je een vierkant gezicht? En wil je graag een kapsel dat mooi bij je gezichtsvorm past? Margriet heeft vijf voorbeelden van kapsels waarmee je je gezicht iets ronder kunt maken en de mooiste delen accentueert. 

Een vierkant gezicht herken je aan een breed voorhoofd en een brede kaaklijn. Hierdoor heeft het gezicht scherpere aspecten in de hoeken van het gezicht. Veel vrouwen willen dit vaak graag vermijden, omdat dit er wat mannelijk uit kan zien. De volgende kapsels van beroemdheden zijn voorbeelden die passen bij een vierkant gezicht.

De schuine boblijn

Een gewone boblijn kan een beetje streng staan bij een vierkant gezicht. Vraag  je kapper om het schuin te knippen, net als bij actrice Keira Knightley, geleidelijk korter naar de achterkant. Dat verlengt het gezicht.

square-face-hairstyles-keira-knightley

Laagjes

De beste manier om je gezicht te laten zien, zonder het accent te leggen op je kaak, is laagjes in je haar laten knippen. Knip de kortste laag ter hoogte van de kin, net als  actrice Claire Danes heeft gedaan. 

naamloos
Lange lagen

Te korte lagen kunnen het gezicht plat laten lijken. Lange lagen, zoals bij Gwyneth Paltrow, zijn ideaal, omdat ze het accent leggen op de juiste delen van het gezicht.

longlayers
De schuine pony

Vermijd een te ronde pony, want dat accentueert de kaken. Actrice Olivia Wilde’s luchtige, schuine pony neemt de hoekige vormen weg uit haar gezicht. Het accent wordt meer op de ogen gelegd.

pony
Schuine scheiding

Experimenteren met de scheiding is een handige manier om te spelen met  de verhoudingen van het gezicht. Als je lange lagen hebt, maak dan een scheiding ter hoogte van de binnenste hoek van je oog. Probeer het eens zoals bij actrice Anna Paquin.

square-face-hairstyles-anna-paquin

>> Kapsels voor ronde gezicht?
Heb je juist een rond gezicht? Dan zijn dit geschikte kapsels! 

Ook interessant