Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

6 haartips waardoor je jonger lijkt

haartips-om-jonger-te-lijken.png

Het juiste kapsel kan veel voor je doen. Je rimpels vallen minder op, je kaaklijn wordt gedefineerd en het maakt je gezicht minder hard. Loop daarom snel de kapsalon binnen met deze haartips in het achterhoofd.

Gezichtstype

Als je honderd kappers vraag naar het beste anti-agingkapsel, zeggen ze waarschijnlijk allemaal hetzelfde: een zacht kapsel passend bij je gezichtstype. Bepaal daarom eerst wat voor type gezicht je hebt. Vierkant of rond? Heb je een ovaal gezicht, dan kun bijna alles hebben.

Pony knippen

Een pony doet je misschien denken aan je tienjarige (klein)dochter, maar dat wil niet zeggen dat jij er geen kunt hebben. Pony’s worden geassocieerd met jeugdigheid en laten lijntjes op het voorhoofd sneller verdwijnen dan een rimpelcrème. Zorg ervoor dat de pony niet te ‘stomp’ is geknipt. Een zachte pony die geleidelijk opgaat in de rest van het haar is natuurlijker en oogt jeugdiger.

Meer volume

Haar wordt over het algemeen met de leeftijd dunner. Dat is ook de reden waarom het belangrijk is om, bijvoorbeeld door middel van het aanbrengen van laagjes, volume toe te voegen aan je kapsel. Als je fijn en recht haar hebt, buig dan voorover en föhn je je haar ondersteboven voor extra volume. Ook een beetje touperen werkt goed. Het geeft je kapsel meteen een boost.

Goede schaar

Voorkom dat je kapper je onderste haarpunten met een scheermes eraf haalt. Op het eerste gezicht is het resultaat misschien, maar later kan het snel kroezig worden. Bovendien breekt het haar zo sneller af dan wanneer het is geknipt.

Haarkleur

Zelfs het beste kapsel in de wereld lijkt gedateerd en onaantrekkelijk als de kleur niet goed is. Als je ouder wordt, is het belangrijk om altijd een lichtere kleur te nemen dan je originele haarkleur. Dat geeft een jeugdigere uitstraling. Bovendien maakt een lichtere haarkleur de kleur van het gezicht iets minder hard, waardoor oneffenheden en rimpels minder opvallen. Kies ook het liefst voor meerdere kleuren: denk aan high- en lowlights waardoor je een zachte coupe creëert.

Juiste styling

Als je het perfecte kapsel hebt, is ook de juiste styling van belang. Heb je lang haar, ga dan bijvoorbeeld voor een lage paardenstaart met veel volume op de kruin. Dit bereik je door het haar een beetje te touperen. Een andere stylingtip is de rommelige knot laag in de nek, die je een zachte en vrouwelijke uitstraling geeft.

Heb jij ook een goede haartip waardoor je jonger lijkt? 

 

Ook interessant