Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

5x handige manieren om oogcrème te gebruiken

oogcreme.png

Een oogcrème helpt de huid rondom je ogen op te frissen en te verzorgen. Voor een wakkere look en minder lijntjes. De schappen barsten van de heerlijkste varianten. En wist je dat oogcrème een echte multitasker is? Je kan er nog veel meer mee: makkelijk én voordelig!

Waarom oogcrème?

Nog even terug naar de basis: waarom is oogcrème eigenlijk nodig? Omdat de huid rondom je ogen veel dunner is dan de rest van je gezichtshuid, en dus veel gevoeliger. De oogcrème moet daarom extra mild zijn (milder dan je dagcrème), zodat hij de huid niet irriteert.
En: fijne oogcrème is handig voor nog veel meer. Doe jij dit al?

1. Concealer vloeibaarder maken

Een beetje concealer onder je ogen is vaak een goed idee. Om de concealer beter smeerbaar te maken kun je deze gemakkelijk mengen met wat oogcrème. Zo verzacht je de textuur en werk je donkere wallen gemakkelijk weg.

2. Een mooie glans creëren op je jukbeenderen

Maakt je foundation je huid wat mat? Of heb je gedurende de dag het gevoel dat je huid een beetje gaat trekken of wel een extra boost kan gebruiken? Smeer dan een drupje crème uit op je jukbeenderen en op het midden van je voorhoofd. Ook de randjes van je neus kunnen vaak wel wat extra hydratatie gebruiken. Je voelt je weer lekker fris en hebt een mooie glow.

3. Nagelriemen verzorgen

Oogcrème op je handen? Inderdaad. Een likje op je nagelriemen doet wonderen; een gemakkelijke manier om je nagels in een handomdraai te verzorgen.

4. Lijntjes tussen je wenkbrauwen gladstrijken

Van oogcrème heb je maar heel weinig nodig, zodat je al snel een likje overhoudt. Veeg die zachtjes uit tussen je wenkbrauwen. De extra werkstoffen in de crème kunnen die fronsrimpel extra verzorging geven en het boze ’11-je’ wat vervagen!

5. De lijntjes boven je lip verzorgen en minder zichtbaar maken

Ook kun je de overgebleven crème gebruiken op je bovenlip. De huid is daar ook dun en extra gevoelig voor veroudering en fijne lijntjes. Verzorgen dus!

De beste artikelen gratis ontvangen in je mailbox? Word lid van de Margriet nieuwsbrief.

Bekijk ook:

 

Ook interessant