Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

5x beautyfabels ontrafeld

fabels.png

Jij ruikt je eigen parfum toch zelf het beste? Moet je je huid altijd ’s avonds reinigen, ook als je geen make-up op hebt? Sommige geruchten en mythes in cosmeticaland zijn erg hardnekkig. Wat is waar en wat niet? Check hier de feiten en de fabels!

Foundation test je in de winkel op je handpalm

NIET DOEN
Test een foundation op de zijkant van je kaak, niet op je handpalm. De huid van je hand is namelijk vaak een andere kleur dan je gezicht. Dus: kies een kleur en stip je kaaklijn aan. Blendt de kleur goed met je huid? Is de kleur niet meer echt zichtbaar? Dan heb je de juiste kleur voor jou te pakken!

Parfum kun je perfect testen op een papieren reepje van de winkel

NIET WAAR
Omdat parfum altijd reageert op lichaamstemperatuur en zich vermengt met de lichaamseigen geur en zuurgraad van je huid, kan deze bij de een heel lekker ruiken, maar bij de ander juist niet. Test de geur daarom echt op je huid; het liefst daar waar die dun is: de binnenkant van de polsen, achter de oren, of in je decolleté.

Ook zonder make-up te hebben gedragen, moet je de huid ’s avonds reinigen

WAAR
’s Nachts gaat je lichaam in de repareermodus en werkt het hard om de schade die je huid heeft opgelopen te herstellen. Talg, transpiratie, rook, luchtvervuiling en bacteriën landen gedurende de dag op je huid. Dit kan je poriën verstoppen en je huid irriteren en/of vaal, droog of vet maken. Huidveroudering treedt daardoor sneller op. Reinig je huid dus voor het slapen, zelfs als je geen make-up op hebt gehad, en gebruik aansluitend een serum en een verzorgende anti-aging nachtcrème.

Zelfs in deze koude dagen moet je een zonnefilter gebruiken

WAAR
Wie denkt dat een antizonnebrandcrème alleen voor de zomer is, heeft het mis. Een reden om altijd goed te smeren is dat de ozonlaag tijdens de winter- en lentemaanden dunner is. Hierdoor is de atmosfeer minder goed in staat om uv-straling te absorberen. Ook al is het dus koud buiten, de schadelijke stralen van de zon raken nog steeds het aardoppervlakte en dus ook je huid. De lentezon kan zelfs meer huidschade aanrichten. Gebruik dus een SPF in je dagcrème.

Dure cosmetica is beter dan goedkope

NIET HELEMAAL WAAR
Er zijn goede en slechte producten in alle prijscategoriën. Goedkope producten kunnen net zo prima zijn als dure, zolang er geen irriterende werkstoffen in zitten, maar dat geldt ook voor dure! Het is wel zo dat nieuwe ingrediënten en texturen vaak eerst door duurdere merken op de markt worden gebracht, die door hun hogere prijskaartjes meer geld hebben om onderzoek te doen.

 

M11 CoverDEF.inddMeer beautyfabels ontrafelen? In Margriet 11 lees je het. Bestel dit nummer via Tijdschrift365.nl.

 

Ook interessant