Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

5 tips voor mooiere oksels

blij.png

Oké, erg mooi kunnen  je oksels niet worden. Het blijven oksels. Maar om te zorgen dat je geweldig voor de dag gaat komen in een fantastische strapless jurk of zomerse top kun je best een oksel-apk gebruiken. Weg, donkere schaduw! We zetten wat handige tips op een rij.

Onthaar

Een fris ogende oksel is over het algemeen een haarvrije oksel (ook al kunnen de meningen hierover verschillen). Scheren is een goede optie. De huid van je oksel is supergevoelig. Zorg dus dat je niet met een bot mes aan de gang gaat, want dit irriteert. Wissel regelmatig van opzetstuk. Gebruik scheerolie of scheerschuim, zodat je mes goed langs de huid glijdt. Ga zo min mogelijk over één plek en zet geen druk. Verzorg de oksels na het scheren met milde babypoeder.

Wil je langer van een onthaarde oksel genieten en geen stoppeltjes? Laat de oksels dan waxen of sugaren in de salon. Zo blijven de haartjes tot vier weken weg. Een IPL-laserbehandeling kan de haargroei nog verder minimaliseren. Zo heb je uiteindelijk het minste last van huidirritatie als gevolg van regelmatig ontharen. Wist je dat dat ook gewoon in het gemak van je eigen huid kan? Bijvoorbeeld met de Braun de Silk-expert IPL, met de snelste IPL-technologie waardoor je de oksels in een paar minuten (en in slechts 8 minuten je benen!) helemaal kunt behandelen. Binnen drie maanden zal je al verschil merken en 12 maanden na de laatste behandeling zal je zichtbaar minder ongewenste haargroei hebben. Ideaal tegen bultjes, ingegroeide haartjes of andere onthaar-ellende.

Scrub de oksels

Scrubben is goed voor het hele lichaam. Het haalt de dode huidcellen weg, waardoor de huid weer egaal, fris en zacht wordt. Bovendien voorkomt het ingegroeide haartjes. Scrub ook eens voorzichtig je oksels. Na een lange winter kan deze er wat donkerder uitzien. Deze verkleuring wordt veroorzaakt door opgehoopte dode huidcellen. Scrub drie tot vier keer per week om de verkleuring af te remmen. Dit voorkomt ook ingegroeide haartjes. Tip: dit kan ook heel goed met een zachte gezichtsborstel!

Andere deodorant

Het kan zijn dat jouw donkere oksels veroorzaakt worden door je deodorant. Kies eens voor een exemplaar voor gevoelige oksels, met verzorgende eigenschappen.

Citroen en honing

Maak een eigen okselmaskertje. Gewoon uit je keukenkastje. Mix citroensap, een scheutje honing en wat eetlepels yoghurt en smeer dit onder je oksels. Laat tien minuten intrekken, spoel af met lauwwarm water en dep voorzichtig met een zachte handdoek droog. Je oksels zijn lekker fris en  licht ontkleurd na deze behandeling.

De dermatoloog

Heel donkere oksels kunnen ook ontstaan door een overmatige productie van melanine. Een bezoekje aan de huidarts is dan aan te raden. Heb jij constante irritaties aan de oksels? Ook dan is de dermatoloog een uitkomst. Deze kan helpen irritaties te verzachten door de oorzaken onder de loep te nemen. Blijf er niet mee lopen, want vaak kun je met kleine aanpassingen of smeersels al een hoop bereiken. Stralen maar met die oksels!

(Hoe) verzorg jij je oksels?

 

Ook interessant