Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

5 tips voor een snelle haargroei

haar.png

Heb je een kort kapsel, maar wil je je haar graag wat langer laten groeien? Tip 1: wees geduldig. En gelukkig zijn er dan nóg vijf tips die ervoor zorgen dat de haargroei net iets sneller gaat.

1. Voorkom beschadiging

Pas op met het gebruik van een föhn, krul- en stijltang. Ze drogen je haar uit, waardoor het beschadigt. Je haar groeit sneller als het gezond is, omdat het dan niet hoef te herstellen. Gebruik je wél een warm apparaat, smeer dan altijd een hittebestendig haarproduct in je haar. Het beschermt voor een groot deel tegen de hitte en zorgt dat het haar z’n glans behoudt. En is gewoon te koop bij de drogist.

2. Drink veel water

Water is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je haar. Water drinken zorgt er namelijk voor dat je haar sterker wordt en sterker haar groeit sneller. Drink niet te veel water, want dat is ook weer niet goed.

3. Kammen en borstelen

Kammen stimuleert de haarzakjes en daardoor gaat je haar sneller groeien. Natuurlijk heeft het geen nut om de hele dag door je haren te blijven kammen. Twee keer per dag is voldoende.

4. Eieren

Het klinkt heel vies, maar het werkt erg goed: eieren in je haar. Het eiwit zorgt ervoor dat je haar belangrijke vitamines krijgt, waardoor het sterker wordt. Verdeel het wit van één ei over je haar, laat het een tijdje intrekken en spoel het goed uit.Let op: niet met warm water, want dan gaat het ei stollen!

5. Voed je haar

Ook je haar moet worden gevoed. Naast een goede shampoo voor je haartype kun je het best na elke wasbeurt een conditioner gebruiken. Een conditioner voedt je haar, maar maakt het niet zwaar. Eens per week een voedend masker gebruiken, geeft je haar ook een enorme oppepper.

Wil jij ook langer haar of ben je blij met je korte coupe? 

Ook interessant