Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Beauty

5 tips om je nagellak véél sneller te laten drogen

tips-nagellak-sneller-droog.jpg

Je hebt een afspraak en besluit vlak van tevoren nog even je nagels te lakken. Alleen gaat de tijd altijd sneller dan je denkt. Gevolg: je nagels zijn nog niet droog als je je spullen bij elkaar wilt pakken en weg wilt gaan. Zo onhandig!

Gelukkig bestaan er simpele en doeltreffende trucs die ervoor zorgen dat je nagellak een stuk sneller droogt. Wat bijvoorbeeld al helpt, is om niet al te dikke lagen lak aan te brengen. Nieuwsgierig naar meer manieren? Margriet tipt er vijf.

 1. Met je handen in de vriezer
  Als het straks wat kouder wordt, is het misschien geen pretje. Maar voor een prachtige dag als vandaag is het ideaal. Geef je nagellak drie minuten de tijd om uit te harden en je kunt je handen weer normaal gebruiken.
 2. Maak je nagels vetvrij
  Schone, vetvrije nagels zorgen er niet alleen voor dat je nagellak langer blijft zitten, maar ook dat de lak sneller droogt. Je kunt dit doen met een facewash voor een gecombineerde tot vette huid. Geen facewash in huis? Gebruik dan wat nagellakremover (met aceton).
 3. Droog blazen
  In plaats van te blazen met je mond of te wapperen met je handen kun je beter een föhn pakken. Zet ’m op de laagste en koudste stand om je nagellak binnen een mum van tijd te laten drogen.
 4. Heel Holland bakt, eh lakt
  Er bestaan speciale producten om het ‘droogproces’ te versnellen, maar als je die niet in huis hebt zijn er verschillende alternatieven. Neem bijvoorbeeld een plantaardige bakspray. Die zorgt ervoor dat je nagellak sneller droogt, en de olie kun je meteen gebruiken om je nagelriemen in te smeren. Ook haarlak is een hit. Spuit alleen niet te enthousiast, want dan zit je nog tijden met plakkerige vingers.
 5. Speciale nageldroger
  Apparaatjes die ervoor zijn gemaakt om je nagellak sneller te laten drogen zijn in verschillende prijsklassen te kopen. Misschien even een investering, maar het bespaart je wel tijd (en irritatie) in de toekomst.

Bron | womentoday.nl, beautylab.nl, annicvw.com
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant