Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je batterijen het beste in de koelkast kunt bewaren

batterijen-koelkast.jpg

Bewaar jij ongebruikte batterijen ook altijd ergens in een laatje of in de kelder? Zonde! Als je wilt dat je batterijen zo lang mogelijk meegaan, kun je ze namelijk beter op een koele plek bewaren, zoals in de koelkast.

Koele temperaturen zorgen ervoor dat de accu langer meegaat.

Pas op

Batterijen kunnen namelijk langzaam leeglopen, wanneer je ze lang bewaart. Door ze in de koelkast te leggen, kun je de levensduur juist verlengen. Let hier echter wel mee op: als je ze in de koeling bewaart is het héél belangrijk dat er geen vocht bij de batterijen komt. In een koele ruimte ontstaat namelijk condens, waardoor de batterijen nat kunnen worden en kapot gaan.

Lees ook: dit moet je weten over het bewaren van kliekjes in de koelkast 

Beste bewaarmethode

Mocht je de koelkast gebruiken als een bewaarplek dan is het belangrijk dat je ze met verpakking en al in de koelkast legt. Als de verpakking al open is kun je ze altijd nog in een afgesloten vrieszakje stoppen. Wil je de batterijen gebruiken? Dan is het belangrijk dat je ze eerst even laat acclimatiseren. Oplaadbare batterijen kun je overigens beter niet in de koelkast bewaren: deze batterijen kunnen niet tegen de kou en gaan in de koelkast kapot.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Libelle
Beeld | iStock

Ook interessant