Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je een bakvorm ook moet invetten als je bakpapier gebruikt

invetten-bakpapier.png

Als je een taart of cake bakt, gebruik je bakpapier óf vet je een bakvorm in met boter om te voorkomen dat je baksel blijft plakken. Een combinatie van die twee klinkt overdreven, maar is eigenlijk een stuk handiger.

En daar zijn een paar redenen voor.

1. Het bakpapier kruipt niet meer omhoog

Niets is zo vervelend als gehannes met omhoog kruipend bakpapier. Een handige truc om te zorgen dat het beter past, is het bakpapier eerst te verfrommelen. Wil je voorkomen dat het bakpapier vervolgens omhoog kruipt of weer oprolt? Vet de taart- of cakevorm dan eerst in, zodat het papier aan de bodem blijft plakken.

2. Er komen geen deuken in je taart of cake

Laten we eerlijk zijn: als je iets bakt, is het vooral belangrijk dat het lekker is. Maar wil je met je taart ook nog een beetje goed voor de dag komen? Dan helpt het om je bakvorm eerst in te vetten en dan te bekleden met bakpapier. Zo voorkom je namelijk dat er tijdens het bakken lelijke deuken of kreukels in je taart ontstaan.

Lees ook:
Zin om te bakken, maar niets in huis? Deze ingrediënten zijn makkelijk te vervangen

3. Het bakpapier kleeft niet meer aan je baksel

Bakpapier voorkomt natuurlijk dat je baksel aan de vorm blijft plakken. Maar bijna net zo vervelend is het als je dat papier vervolgens van de cake moet pulken, omdat het blijft kleven. Dat probleem los je makkelijk op door de vorm eerst in te vetten met boter. Dan blijft het bakpapier namelijk aan de vorm plakken en niet aan de cake zelf. Scheelt een hoop frustratie.

Bron | Telegraaf
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant