Margriet logo
De opnames van Heel Holland Bakt gaan weer van start.  Beeld Omroep Max
Beeld Omroep Max

Bakken maar: komt er een Heel Holland Bakt musical?

Dol op bakken? En zit jij altijd voor de buis voor de favoriete bakshow van Nederland? Dan hebben we goed nieuws. Omroep MAX onderzoekt de mogelijkheden om de Great British Bake Off-Musical naar Nederland te halen, gebaseerd op de Engelse variant van Heel Holland Bakt. Dat heeft een woordvoerder aan ANP laten weten.

MAX kan nog niet zeggen of ze de Engelstalige versie willen overnemen, een vertaling gaan maken of zich willen storten op een Nederlandse variant á la Heel Holland Bakt: “In dat stadium zijn we nog niet.”

Nederlandse versie van Britse musical

De Britse musical is gebaseerd op het succesvolle bakprogramma dat al vanaf 2010 veel kijkers trekt, eerst bij BBC en tegenwoordig bij Channel 4. Elke week moeten de deelnemers opdrachten uitvoeren, waaronder een technische opdracht en een signatuuropdracht. In Nederland is de variant Heel Holland Bakt net zo succesvol: het begon in 2013 en had het imago van ‘slow-tv’, waarin bakkers gemoedelijk hun taartjes bakten.

Musical vanaf februari in Londen

De musical volgt diverse markante kandidaten die zich voorbereiden op de competitie, in de hoop dat zij het zullen schoppen tot de felbegeerde finale. Kortom, een reguliere Heel Holland Bakt-aflevering, maar dan met liedjes ertussendoor! Dit krijgen HHB-winnaars trouwens als prijs wanneer ze het seizoen winnen. De voorstelling speelde de afgelopen zomer try-outs in Cheltenham. Het theaterstuk werd positief ontvangen en vanaf februari 2023 speelt het ook in Londen op West End. De kaartverkoop voor die voorstellingen is eerder deze week van start gegaan.

Omroep MAX werkt momenteel aan een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt. De opnames zijn momenteel bezig en presentator André van Duin verklapte al dat we niet lang hoeven te wachten op het nieuwe seizoen.

Remake van Engels tv-programma

Wist je dat Heel Holland bakt een remake is van een Engels tv-programma? In 2010 startte The Great British Bake Off. Een groepje thuisbakkers begon met bakken op tv. Er werd gedacht dat dit concept misschien een beetje oubollig zou zijn, maar het bleek een groot succes. De kijkcijfers knalden door het dak en het werd een van de best bekeken programma’s op de Britse tv. Ook de Nederlandse remake werd een daverend: binnenkort kunnen we dus alweer gaan genieten van een nieuw seizoen Heel Holland Bakt. Opnieuw gaat het programma op zoek naar de beste thuisbakker van Nederland.

Bron | Veronica Superguide, Flair

Sanne van De WeteringOmroep Max

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden