Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Stinkende prullenbak? Gooi dít op de bodem

prullenbak-baking-soda-margriet.jpg

Met dit warme weer is het verstandig om je prullenbak wat vaker schoon te maken. Etenswaren rotten sneller, waardoor er nare geurtjes uit je prullenbak kunnen komen. Blijft er zelfs na het schoonmaken en verwisselen van de zak een vieze geur hangen? Dan is het tijd voor wat baking soda.

Baking soda blijkt niet alleen een wondermiddel te zijn voor het verwijderen van wijnvlekken en het schoonmaken van je oven, je kunt er ook nog nare geurtjes mee bestrijden.

Baking soda op de bodem van je prullenbak

Het werkt heel simpel. Is je prullenbak gemaakt van plastic? Strooi dan een klein laagje baking soda op de bodem, dus nog voordat je de vuilnis erin doet. Heb je een metalen prullenbak? Strooi dan wat baking soda in een koffiefilter en maak deze dicht met een elastiekje. Leg het koffiefilter op de bodem van de prullenbak en leg hier vervolgens de vuilniszak overheen. Wedden dat de nare geurtjes vanaf nu verleden tijd zijn?

Nog een handige tip

Heb je toevallig een kat in huis? Dan willen kattenbakkorrels ook nog weleens het klusje klaren. De korrels nemen namelijk vocht en nare luchtjes op, wat natuurlijk ideaal is voor in je prullenbak. Bedek daarom de bodem van je prullenbak (dus onder de zak) met een handje van de korrels. Zodra deze hun werk hebben gedaan, kun je de bodem weer verschonen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Kookfans
Beeld | iStock

Ook interessant