B&B Vol Liefde Recap Header Beeld RTL
Beeld RTL

PREMIUM

B&B Vol Liefde wordt B&B Vol Leegte na het augurkendrama en het bouwvakkersdecolleté van Piet

Elke avond zitten we weer klaar voor een nieuwe aflevering van B&B Vol Liefde. Met maar liefst vijf afleveringen per week zijn we wel even zoet. Heb je een aflevering gemist of ben je benieuwd naar de hoogtepunten van de afgelopen week? We zetten ze voor je op een rijtje. Deze week stond in het teken van het augurkendrama, het bouwvakkersdecolleté van Piet en de kwaliteitsvragen van Dirk.

Leegloop bij Hans in Italië

Nadat wervelwind Desiree de B&B van Hans volledig op zijn kop heeft gezet, moet het gezelschap in Italië flink bijkomen van het augurkendrama. Helemaal nadat een gezellige avond ook nog eens is uitgemond in gekibbel tussen Hans en zijn ex Libera. Hans hakt na een lunch met zijn twee vrouwen de knoop door en stuurt Desiree naar huis. Maar dan komt Hayriye met een verrassende boodschap: ook zij vertrekt uit Pistoia. Nadat het hoge woord eruit is, weet ze niet hoe snel ze in de taxi moet springen. Nee, ze wacht ook niet tot Desiree haar koffer ingepakt heeft, ze vertrekt. Als ook Desiree de B&B heeft verlaten, bedenkt Hans een nieuwe naam voor zijn accomodatie: B&B Vol Leegte.

Maar niet voor lang, want daar is Sylvia! Hunkerende Hans is terug in de wedstrijd, want hij is direct gecharmeerd van deze stijlvolle dame. Op de bank met een glas wijn én een sigaar lijkt er vlug sprake van een ontluikende romance. Maar al snel keert het tij en lijkt Sylvia meer aandacht te hebben voor ex-vrouw Libera. Sylvia is spiritueel: we zien haar in een boom klimmen en mediteren. Maar ze praat ook met engelen en die interesse deelt ze met Libera. Als ze samen over de astrale wereld praten, slaat de emotie toe bij Sylvia. Ze vóelt het verdriet van de gescheiden vrouw. Als we Sylvia ook nog horen vertellen dat ze Hans níet romantisch vindt en ze doorgaans met een ander type mannen omgaat, zien we het somber in. Ohjee, als dit maar goed afloopt voor Hans...

Natasja en het kwaliteitsniveau van de vragen

Tussen Dirk en Natasja gaat het in Frankrijk ook al niet zo soepel. Samen gaan ze naar een culinair festijn in een nabijgelegen plaatsje, maar het lijkt maar niet te vlotten. Dirk stelt de verkeerde vragen, volgens Natasja. Te geforceerd. Voordat we echt kromme tenen krijgen, meldt gelukkig de tweede single zich bij Natasja. Jos valt meteen in de smaak bij de b&b-houdster. Als hij een rondleiding krijgt, besluit Dirk de ‘taostische monnik’ in zichzelf naar boven te laten komen. Met houthakken denkt hij indruk te kunnen maken, maar het ziet er eerlijk gezegd nogal onhandig uit allemaal.

De volgende dag stort Jos zich met zijn groene vingers op de tuin en ontdekt Natasja dat Dirk ‘wat minder gewend is om lichamelijke arbeid te doen’. Lees: Dirk staat veel te zweten en te klungelen. En als Natasja dan aangeeft dat dít het ideale moment is om een vraag te stelen, slaat Dirk de plank helemaal mis met ‘een standaardvraag’. Natasja vereist een bepaald kwaliteitsniveau van vragen. En Jos? Die scoort juist punten door te vragen waar hij Feyenoord kan kijken. En het kan hem niet schelen wat zij daar van vindt. “Gruwelijk", vindt ze dat soort tegengas. En dat betekent dat Natasja wel gecharmeerd is van deze man.

Drukke persoontjes bij Richard

Bij de drukke Richard heeft de net zo drukke Claudia al gauw door dat er al sprake is van een klik tussen hem en Simone. Omdat Claudia naar eigen zeggen ‘een emotioneel persoontje’ is, leidt dit al snel tot een vervelende discussie met Richard. Hij heeft geen zin in drama: “ga niet aan me trekken, ik wil geen negativiteit.”

Daarna komen de tranen, maar dan van ontroering. Richard vertelt dat zijn overleden vrouw hem altijd voorlas uit Harry Potter en dat raakt Claudia. Omdat de liefde van de man door de maag gaat, probeert ze hem daarna te imponeren door te gaan koken. Tot onze verbazing zet ze in het warme Portugal een oer-Holandse maaltijd op tafel: spruitjes, aardappelen en worsten. Het mag niet baten: de volgende dag stuurt Richard haar naar huis. Ze zijn allebei te druk, dat botst.

Al snel staat de volgende vrijgezelle vrouw voor de deur: verpleegkundige Gerry. Maar zij heeft niet alleen concurrentie van Simone, maar ook van de robotstofzuiger die Richard heeft gekocht voor het zwembad. Hoewel wij dachten dat er iets opbloeit tussen hem en Simone, ontkent hij tegen Gerry dat er sprake is van vlinders.

Harmjan wil een team zijn met Astrid in Oostenrijk

Ondertussen probeert Harmjan zich na het vertrek van Alex onmisbaar te maken in de B&B van Astrid in Oostenrijk. Als de wasmachine kapotgaat tilt hij met gemak de machines op om Astrid te helpen. Een was opvouwen? Geen probleem, Harmjan wil graag een team zijn. Als hij even later een bed opmaakt, komen de emoties boven. Want hij is een 'emotioneel kereltje’ en zou Astrid graag voor zichzelf willen hebben. Hun gevoelsleven komt overeen, zegt hij. We zien hoe ze samen letterlijk de bloemetjes buiten zetten, maar Astrid houdt de deur voor Harmjan nog dicht.

Martijn en zijn lange antwoorden op vragen

In Portugal kabbelt het bezoek van Simone aan Martijn voort. Na het vertrek van Britt gaan ze samen aan de slag met de composthoop. We horen Martijn vertellen (we horen Martijn sowieso véél vertellen) dat hij erg van duurzaamheid houdt en dat hij het leuk vindt als een vrouw daar interesse in heeft. Het lijkt eerlijk gezegd alsof Martijn het vooral graag oppervlakkig houdt met zijn liefdeskandidaten. Misschien weet Friezin Marian daar verandering in te brengen? Zij meldt zich aan de poorten van de B&B en we zien de drie gezellig op pad gaan. We raden Martijn aan om zich geïnteresseerder op te stellen naar de dames, want zelfs Marian is er na 24 uur al achter dat Martijn breedsprakig antwoord geeft op vragen en andersom niet echt nieuwsgierig lijkt. Straks blijft Martijn écht nog alleen achter met zijn ouders.

Ted en het bouwvakkersdecolleté van Piet

Deze week leren we Ted op Madeira beter kennen, als zij haar eerste man ontvangt in haar B&B: timmerman Piet. Hij zegt zijn naam eer aan te doen, pietje precies, en ziet al gauw dat er werk aan de winkel is met de losse planken op de vlonder. Hij trakteert Ted meteen op zijn bouwvakkersdecolleté als hij aan de slag gaat met dit klusje. Hij slaat de plank (ha!) nog eens mis als hij Ted voor moederdag een cadeautje geeft. Hoe vaak ze ook herhaalt dat zij níet zijn moeder is, het gebaar is natuurlijk lief. Toch leidt het niet tot meer verdieping tussen de twee. Ze gaan wandelen en bezoeken een bierfestijn, maar hoewel het allemaal hartstikke gezellig is, blijft het allemaal akelig oppervlakkig. Als concurrent Ad voor de poort staat, lijkt Piet nog harder zijn best te moeten gaan doen. Deze bourgondiër heeft snel een klik met Ted. Piet toont nog even een knap staaltje bodyshaming als hij zegt bang te zijn geweest voor zijn ‘opgespaarde vetophopingen’, maar dat 'deze meneer nog iets meer heeft dan ik'. We vrezen dat Piet gauw naar huis gaat als hij niet loskomt.

Hans en zijn paardenmeisjes

In Frankrijk leren we al snel dat Hans graag uitslaapt en niet aanspreekbaar is voor zijn eerste kop koffie. Daar moeten zijn vrouwen Petra en Yovan aan wennen, met name die laatste. Zij slaat al vroeg in de ochtend aan het schoonmaken, tot ergernis van Hans. Die moet echt even wakker worden op de bank, naast zijn grote Duitse dog Blue.

De twee vrouwen zijn dierenliefhebbers en Hans besluit ze eens te observeren in de omgang met zijn paarden. Tijdens het longeren (in het midden van de bak het paard aan een lijn rondjes laten lopen), brengt Petra het er goed vanaf. Zij voelt het paard goed aan, en lijkt daarmee ook Hans verder in te pakken. Als Yovan aan de beurt is, slaat het ongemak toe. Ze heeft het paard niet helemaal onder controle en verliest haar geduld. Omdat Hans toch al niet zo gecharmeerd was van haar, lijkt ze hiermee helemaal minpunten te scoren. Als de volgende ochtend al vroeg om wasmiddel komt vragen bij Hans, gooit ze haar glazen voorgoed in. De wereld staat in de fik, zegt Hans, het gaat niet goed in Oekraïne, maar in zijn B&B gaat het vooral over wasmiddel.

Denise en de grapjes van Giovanni

Het is eerlijk gezegd moeilijk om geboeid te blijven bij de date-avonturen van Denise in Spanje. Haar twee gasten Dave en Giovanni voeren voornamelijk een onderlinge strijd met flauwe grapjes. En die humor lijkt Denise niet te waarderen, met name de grappen die Giovanni ten koste van Dave maakt over zijn lengte. Het gezelschap gaat veel met zijn drieën op pad, waardoor het bijna onmogelijk is om elkaar écht beter te leren kennen. Denise besluit Giovanni apart te nemen om hem aan te spreken op zijn flauwe humor. Toont hij wel zijn ware aard? Volgens Giovanni begrijpt Denise het gewoon verkeerd, want het is gewoon mannen onder elkaar. Toch pakt hij vervolgens zijn koffers om de B&B te verlaten.

Merel SchutRTL
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden