B&B Vol Liefde Recap Header Beeld RTL
Beeld RTL

PREMIUM

B&B Vol Liefde: Hunkerende Hans en de eerste gasten vertrekken alweer

Elke avond zitten we weer klaar voor een nieuwe aflevering van B&B Vol Liefde. Met maar liefst vijf afleveringen per week zijn we wel even zoet. Heb je een aflevering gemist of ben je benieuwd naar de hoogtepunten van de afgelopen week? We zetten ze voor je op een rijtje. Wat dacht je van wervelwind Desiree bij hunkerende Hans en ‘JamJam’ bij Astrid?

Hunkerende Hans (Italië)

We maken als eerste kennis met Hans, die in het Italiaanse Pistoia woont. Hier runt hij samen met zijn ex-vrouw Libera een Bed & Breakfast. Hans wil niets liever dan een partner naast hem. Een leuke, vlotte vrouw, die van aanpakken weet.

En dat Hans op zoek is naar de liefde wordt al snel duidelijk. Als Hayriye als eerste aankomt, komt Hunkerende Hans al snel in hem naar boven. Met uitspraken als “het lichaam wil nog wel wat” en een gedurfde eerste kusje tijdens een wandeling is de toon gezet. Maar Hayriye vind ook dat het wel wat snel gaat, want een kus op dag 2, zit ze daar eigenlijk wel op te wachten? Maar nadat ze dit aankaart bij Hans, lijkt het allemaal weer wel een wee in de b&b.

Totdat wervelwind Desiree op bezoek komt. Bij Desiree vallen we van de ene in de andere verbazing. Koffers die samen zestig kilo wegen, meteen een duik in het zwembad en constant haar enthousiaste en drukke gepraat. En niet te vergeten: de driegangen maaltijden die ze op tafel wil zetten. Maar waarvoor komt Desiree eigenlijk? We zien weinig momenten waar ze alleen is met Hans en ze lijkt vooral druk bezig te zijn met de B&B... En die drukte die bij haar hoort, valt ook Hans op: “Dit is een vulkaanuitbarsting, het lijkt wel of ze 50 gram snuift per dag.” Nou, dat is duidelijk.

In de laatste aflevering van deze week zien we dat de gemoederen hoog oplopen, zeker bij Hayriye. De crime scene is ook hier weer de keuken. Desiree wil koken en gaat op zoek naar augurken, die tot overmaat van ramp nergens te vinden zijn. De spanning tussen Hayriye en Desiree loopt op en mondt uit in een (volgens Hayriye) eenzijdige ruzie. Als Hans gebeld wordt door Libera, komt hij zo snel mogelijk naar huis en gaat hij in gesprek met Desiree. “Ik word niet verliefd op personen zoals jij”, zegt hij tegen Desiree. Ai. Wij zijn heel benieuwd hoe dit afloopt.

Gemoedelijkheid bij Denise (Spanje)

Iemand bij wie het er een stuk gemoedelijker aan toe gaat, is Denise. De 31-jarige B&B-houder woont in het zonnige Spanje, waar ze een vakantiecomplex runt. Ze is op zoek naar een ambitieuze, hardwerkende man, die minstens zo sportief is als zijzelf. Eerst zegt ze ook knap, maar die eis wordt al snel geschrapt. Als ie maar lief is.

Bij Denise gaat het er vrij rustig aan toe. Misschien wel wat te rustig, als je het ons vraagt. Waar blijft de actie, het vuurwerk, de spanning? Haar eerste bezoeker is Dave, die net als zij helemaal gek is op sporten. Veelbelovend: hond Joey heeft Dave al goedgekeurd (net als de moeder van Denise die een paar deuren verderop woont, en meegluurt over de rand van het balkon). Een dag later komt de volgende single aan: Giovanni. Hij woont net als Denise al in Spanje en ook hij is sportief. Maar veel meer dan dat is er nog niet gebeurd in het Spaanse zonnetje. Hopelijk is hier volgende week wat meer te zien, anders gaat het nog lang duren.

Astrid slaat dicht (Oostenrijk)

In Oostenrijk maken we kennis met de 48-jarige Astrid. Samen met haar twee kinderen woont ze hier en runt ze een mooie B&B. Die eigenlijk ook haar kindje is. Ze zoekt een lieve man die sterk in z’n schoenen staat en ook tegengas durft te geven. Maar dat vindt ze niet in Alex, blijkt al snel. Wat we zien is puur ongemak. Alex lijkt meteen hoteldebotel op Astrid, maar Astrid vindt dat hij te snel en te vaak over haar grenzen gaat. Ook na een wandeling lijkt hij haar niet te begrijpen en gaat hij weer over Astrids grens. Wat deze precies is, wordt ons alleen niet helemaal duidelijk. Alex probeert haar te leren kennen, maar Astrid lijkt dicht te slaan.

Zeker als op dag twee Harmjan, of zoals de Oostenrijkse vriendin Steffi zegt: JamJam, op bezoek komt. Je merkt meteen dat Astrid een stuk relaxter is en dat hij haar meer op haar gemak stelt. Geen ongemakkelijke stiltes meer. Na een paar minuten dachten wij ineens: waar is Alex? Die verdween een beetje zielig naar de achtergrond. Op die tweede dag hakt Astrid de knoop door. Ze neemt afscheid van Alex, die schrikt en eigenlijk niet weet wat hij misdaan heeft. Hij wil geen minuut langer blijven en vertrekt meteen. We zagen geen toekomst voor deze twee (Alex wel, die woonde hier in z’n hoofd al), maar toch is het jammer.

Richard en zijn ADHD (Portugal)

Zeg je ADHD, dan zeg je Richard. Deze 50-jarige oud-kokkelvisser woont in Portugal, waar hij een (illegale?) camping en B&B opknapt. Hij zoekt een selfmade woman, die hem kan afremmen, maar waarmee hij ook lepeltje lepeltje kan liggen. Deze ADHD’er loopt hard van stapel en al op de eerste dag spatten de vonken ervanaf tussen hem en zijn Simone. Met een flinke tongzoen op dag twee lijkt de toon gezet. Hij is zelf verbaasd, want Simone heeft helemaal geen lange blonde lokken en ook geen billen. Tja, als dat is waar hij normaal op afgaat...

Bij het meubilair van Richard hoort ook nog iemand anders: huissmurf Ingrid. ‘s Ochtends schuift ze in haar onesie aan bij het ontbijt, waarna ze samen met Simone boodschappen gaat doen. Ondertussen komt de tweede kandidaat, Claudia, al vergeet Richard die naam steeds, dus schrijft hij het op zijn hand. Deze dame heeft ook ADHD, maar lijkt zo rustig als maar kan naast Richard. Als ze vraagt om hazelnootpasta, krijgt ze een relaas over de hagelslag (“Ik kan nooit kiezen dus ik heb alle soorten door elkaar gegooid”). Ze zucht en legt haar hoofd in haar handen. Snappen we helemaal Claudia. Wij zouden ook helemaal gek worden.

Martijn en Simone uit Hawaii (Portugal)

In Portugal runt de 31-jarige Martijn, samen met zijn ouders een flinke B&B. Maar in de omgeving waar hij woont is niet zo veel vrouwelijk schoon van zijn leeftijd. Reden genoeg dus om met dit programma op zoek te gaan naar een zelfstandige vrouw, die een goed gevoel voor humor heeft. Zijn eerste liefdeskandidaat, Simone, komt helemaal vanuit Hawaii. Eerste teleurstelling: ze wordt opgehaald door Martijns vader en niet door hemzelf. Maar nadat ze over de teleurstelling heen is en haar Martijn in de armen gesloten heeft, lijkt alles op rolletjes te lopen. Ze past helemaal bij de familie en ook pa en ma zijn fan. Waarom zouden er nog meer vrouwen moeten komen?

De Groningse Britt komt als tweede langs, maar voor haar is binnen 24 uur al duidelijk dat de klik er niet is. De stadse meid zoekt toch iets anders. Festivalletjes, avondjes met vriendinnen, die heb je allemaal niet in de middle of nowhere in Portugal. En dus is het: tchau Britt, en weer terug naar huisje, boompje, beestje met Simone.

Natasja en Dirk met z'n Ikigai (Frankrijk)

De 49-jarige Natasja woont vier jaar in Frankrijk, waar ze een watermolen heeft omgetoverd tot een Bed & Breakfast. Ze mist hier alleen een man en hoopt via het programma een liefdespartner te vinden. Het liefst met sprankelende ogen. Maar tijdens het selecteren van haar mannen, loopt ze al tegen wat problemen aan. Ze zijn, behalve Jos, allemaal niet haar type. Wat haar type dan wel is, blijft een beetje vaag. Maar een polo is zeker iets wat paste bij haar vorige partners. Dirk is de eerste logee die arriveert. Zonder polo, maar wel in een auto met open dak. Ook niet verkeerd. Natasja ziet dat wel zitten, want autorijden, daar houdt ze niet zo van. Maar rondcrossen met een open dak, dat ziet ze wel weer zitten. Snap jij het nog?

Dirk is op zoek naar liefde, maar ook naar Ikigai. Wat dat precies is weten we nog steeds niet, maar hij ziet het wel in Natasja. Hij ziet, voelt, ruikt, proeft eigenlijk overal Ikigai. Maar toch duikt hij in z’n eentje terras op en drinkt daar een biertje, terwijl Natasja zwoegt in de B&B. We hebben er geen verstand van, maar het klinkt niet per se als heel erg Ikigai. We zijn heel benieuwd hoe dit verdergaat...

Hans en de appeltaart (Frankrijk)

In Frankrijk maken we kennis met de 60-jarige Hans. Franse Hans heeft een passie voor paarden en runt naast de B&B ook nog een manege. Hans is dus op zoek naar een paardenmeisje die spontaan, eerlijk en flexibel is. Zijn eerste logee, Petra, komt langs en krijgt een rondleiding. Maar als een vriend voor de deur staat, gaat Hans met hem aan de rosé, terwijl Petra in haar eentje de spullen naar boven brengt. Niet zo hoffelijk, als je het ons vraagt. En daar is Petra het mee eens, want de appeltaart die ze in de tas heeft? Die krijgt hij niet. Tenzij hij komt helpen. Gelukkig kunnen ze 's avonds toch nog genieten van een niet-zo-typisch Frans bordje kipsaté. Wij vroegen ons vooral af waar die taart gebleven is. Komt die nog tevoorschijn of zien we Petra in de volgende aflevering alleen genieten van een heerlijke punt appeltaart?

Ted hebben we nog niet gezien (Madeira)

De laatste B&B-houder die dit seizoen meedoet, is de 68-jarige Ted. Maar helaas hebben we van deze goedlachse dame nog helemaal niets gezien in de eerste vijf afleveringen. We zijn dan ook heel benieuwd hoe het avontuur bij haar volgende week van start gaat. Benieuwd wie Ted is en hoe ze haar deelname ervaren heeft? Margriet spraak haar hierover. Je leest het interview hier.

Nynke KooyRTL
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden