B&B Vol Liefde Recap Header Beeld RTL
Beeld RTL

PREMIUM

B&B Vol Liefde: de horizontale verlangens van Martijn en wc-gate

Elke avond zitten we weer klaar voor een nieuwe aflevering van B&B Vol Liefde. Met maar liefst vijf afleveringen per week zijn we wel even zoet. Heb je een aflevering gemist of ben je benieuwd naar de hoogtepunten van de afgelopen week? We zetten ze voor je op een rijtje. Van wc-gate bij Hans tot de horizontale verlangens van Martijn.

Hunkerende Hans raakt verwikkeld in wc-gate

Hans heeft even kunnen bijkomen van het bezoek van wervelwind Desiree als de volgende liefdeskandidaat zich aandient: Sylvia. Eerder konden we al zien dat Sylvia en Hans een niveauverschil hebben. Niet in de letterlijke zin van het woord (al ziet Hans zijn gast wel als iemand van adel, snappen wij dan weer niet helemaal), maar op het gebied van zweverigheid. Dat de twee niet klikken is ons al snel duidelijk, maar toch blijft Sylvia lang hangen. Maar of dat voor Hans is? Wij hebben het idee dat ze liever in de taxi mee was gegaan naar het huis van de Duitser/Italiaan die op bezoek kwam in de B&B. Zodra hij aan tafel zat, was er geen aandacht meer voor Hans. Die laatste voelde zich een kelner. Al is dat misschien voor zijn gasten ook wel exact wat hij is? Wij snappen het ook niet meer. Sylvia ziet in ieder geval in alle mannen die voorbij komen potentie. Ze is tenslotte al zó lang vrijgezel dat alle mannen aantrekkelijk worden. Zelfs homoseksuele mannen, zegt ze.

Net als we denken dat het even iets beter gaat en de twee weer wat toenadering zoeken, vindt wc-gate plaats. Sylvia klaagt tegenover Hans dat de wc's een beetje zwart zijn, maar dat is Libera's pakkie-an. Beledigd gaat de Italiaanse ex verhaal halen. Sylvia doet wel even voor hoe je een wc schoonmaakt, maar daar zouden wij ook de lijn trekken. Je gastvrouw beledigen en wel even laten zien hoe je het werk moet doen, vrij asociaal. We zien dat Sylvia wel merkt dat haar gedrag niet helemaal oke is, want ze wil graag iets doen om Hans nog een kans te geven. Uit eten dan maar. Wanneer stel je dat voor? Juist, midden op de dag als er nog geen plannen zijn voor het avondeten. Waarom ze er dan ook voor kiest om juist als het avondeten al opgediend is te vragen of hij zin heeft om uit eten te gaan is ons een raadsel. Absoluut geen match. Ziet ook Sylvia in. Ciao!

Franse Hans heeft sjans

Vorige week konden we al zien dat het niet helemaal klikt tussen Yovan en Hans in Frankrijk. Ze scoorde minpunten toen het niet helemaal lekker ging met de paarden en toen ze begon ook nog over wasmiddel. Ze heeft even een nachtje goed geslapen en besloten haar spullen te pakken en weg te gaan. Hans is niet de man voor haar, want als zij een vogel spot tijdens het wandelen verwacht ze een enthousiaste reactie. Maar die krijgt ze niet. Is Hans wel het natuurmens dat hij claimt te zijn? Wij denken van niet. Hem gaat het vooral om de paarden en daarmee de natuur ingaan. Helaas, geen succes voor Yovan en Hans in het land van de liefde.

Maar Hans lijkt er niet mee te zitten, die heeft tenslotte Petra nog. En daar lijkt het wel heel goed mee te klikken. Ze gaat schoonmaken en vindt tot haar (en stiekem ook ons) geluk geen onderbroeken achter het bed. Wel een spin, waarvoor de sterke en stoere Hans in moet springen. Wat kunnen we verder zeggen over dit stel? Ze komen nader tot elkaar. Ze gaan lekker paardrijden, praten er wat op los en eten gemoedelijk samen hun diner. Moet er nog meer gebeuren? Volgens Daisy wel. De ietwat jongere onderwijzeres doet haar intrede in felroze kleding. En Daisy, die komt voor een feessie. Maar of ze nou helemaal een match is voor Hans, daar moeten we nog maar eens achterkomen. Zeer aanwezig en met weinig gevoel voor de B&B (Petra’s woorden, niet de onze) lijkt dit gedoemd te mislukken. Gelukkig heeft Petra haar eigen slaapkamertje kunnen claimen en kan zij genieten van haar rust.

Denise en de sterrenbeelden

Het blijft nog steeds een uitdaging om geïnteresseerd te blijven bij de avonturen van Denise. Het is er vrij eentonig en haar klik met de mannen lijkt niet echt veel dieper te gaan. Giovanni is vertrokken en dus blijft ze achter met Dave. Wij krijgen het idee dat hij vooral graag over zichzelf en sporten praat. Maar pluspunt: Annemieke (de moeder van Denise) ziet Dave wel zitten als schoonzoon. Maar al snel maakt Frank zijn opwachting en zijn we weer getuige van typisch haantjesgedrag. De vriendin van Denise is vooral benieuwd naar de sterrenbeelden van de mannen en Denise twijfelt een beetje. We zouden zeggen dat we benieuwd zijn naar volgende week, maar eigenlijk valt dat wel mee.

Martijn wordt toegesproken en heeft horizontale verlangens

En door naar Portugal, waar Martijn nog heerlijk geniet van zijn twee dames. Maar of die twee dames ook nog zo genieten? Ze gaan de strijd met elkaar aan door allebei een date te plannen, en beiden krijgen tijdens dat een-op-een moment het idee dat vooral zíj geïnteresseerd zijn in de ander. En Martijn gaat maar door met zijn lange antwoorden. En dat valt ook Simone en Marian op. Waar Marian het subtiel probeert te brengen, komt Simone binnen die het vrij onomwonden zegt. Martijn snapt het alleen niet, want hij heeft het idee dat hij met de voorstelfilmpjes van twee minuten wel genoeg weet van zijn liefdeskandidaten. Geeft ons echt de indruk dat hij heel erg geïnteresseerd is...

Wij wilden ondertussen wegzappen op het moment dat Martijn begon over horizontale verlangens. Tijdens het stijldansen begon hij hierover na te denken, maar dat snappen we niet helemaal. Met zijn ouders erbij? Die zijn trouwens altijd overal bij, misschien ook wel als de horizontale verlangens groeien.

Ted zegt toedeloetwiettwiet

We zeiden het vorige week al, maar we waren bang dat Piet naar huis zou moeten. En dat lijkt nu de realiteit te worden. Ze gaan op pad met Ted's vriendin Rita en die is not amused door de opmerkingen van Piet. Vooral omdat ze steeds over haar lengte gaan. Piet mist op zijn beurt wat “swa de fiefre” (joie de vivre) en in overeenstemming met Ted besluit hij z’n spullen te pakken en te gaan. Ad ziet zijn kans en neemt Ted mee op een sunset-cruise. Al is die zonsondergang ver te zoeken. Ad neemt plaats in de vissersstoel en tja, komt daar niet meer uit. Lekker gezellig op je date met Ted. Zij raakt ook duidelijk geïrriteerd, zeker omdat Ad alleen maar in discussie gaat. Ja, ja, ja, nee, nee, nee. Tijd om afscheid te nemen dus. Zeker als Ad het toekomstplan voor een nieuwe B&B van Ted eigenlijk maar veel werk vindt. In Ad's woorden: toedeloetwiettwiet.

Astrid en haar te hoge muur

Waar moeten we beginnen met Astrid. We hebben haar deze week erg weinig gezien. Wel zijn we erachter gekomen dat ze iemand zoekt die bij de kinderen past. Die kinderen zien Harmjan wel zitten. Een aardige vent en groot pluspunt: hij vindt het fietsen in Oostenrijk leuk. Even lijkt Astrid los te komen als ze water op Harmjan gooit, maar al héél snel komt het muurtje weer omhoog. Een muurtje waarvoor je eindeloze ladder nodig hebt om eroverheen te klimmen. Ook al voelt het wel goed met Harmjan. Hij spreekt in ieder geval z’n talen, en zegt dat het goed voelt. Maar het is wel een strange feeling, biking with a new family.

Ruud komt ook langs om het hart van Astrid te veroveren. Wij denken al vrij snel: dit wordt ‘m niet. Maar Ruud heeft er alle vertrouwen in. Hij wordt alleen verwelkomd door Harmjan en ziet Astrid de hele avond nog niet. Zij zit met de kids die zich niet lekker voelen. Dus hij gaat met hangende pootjes naar de slaapkamer en leest nog wat relatie-adviezen. Jammer van het biertje dat hij graag wilde drinken met Astrid, al denken we dat dat drankje er toch niet inzat en net zo’n fiasco zou worden als met Alex. To be continued...

Weet je wel, Richard

Simone is inmiddels al een tijdje bij Richard in Portugal, maar Gerry pakt al snel weer haar spullen. Een afscheid? Dat zit er niet in. Nadat ze vertelt dat ze vertrekt, moet Richard weg om ‘s avonds pas weer terug te komen. Beetje een gek afscheid als je het ons vraagt. En niet echt gentlemen-gedrag. Al die tijd is Simone er nog, die we ook vooral kunnen zien als een plan B. Want ze tongen erop los, maar Richard heeft geen gevoelens. Wij zijn vooral benieuwd hoe Richard is als hij iemand wel écht leuk vindt. Hoe druk is hij dan wel niet?

Quality time is sowieso niet Richard z’n sterke punt. Waar de gemiddelde vrouw denkt aan een gezellige date of een avond op de bank, vindt Richard het al prima om op honderd meter afstand van elkaar andere dingen te doen. Weet je wel? Wie dat waarschijnlijk ook geen probleem zal vinden, is nieuwe kandidaat Maureen. Ze vindt heerlijk dat Richard zo direct is en alles zegt wat in hem opkomt. Ook als het grove en lelijke opmerkingen zijn. Ieder z’n ding denken we dan? Of ze echt zijn type is kunnen we niet zo goed inschatten. We dachten aan lange, blonde lokken. Maar dat heeft Simone ook niet en degene die dat wel had is weggestuurd. We zien het volgende week, weet je wel?

Natasja vindt geen ikigai bij Dirk

Tot slot nemen we nog een kijkje op de B&B van Natasja. Samen met haar mannen Jos en Dirk trekt ze de kluskleding (oké, Dirk niet, want die heeft geen kluskleren) aan en gaan ze schilderen, schuren, stofzuigen. We weten ook niet wat ze nou eigenlijk gedaan hebben. Natasja kan niks, maar Jos heeft daar een logische verklaring voor. Ze kan niks, maar ze doet alles, dus ze kan alles. Als het zo werkt, gaan wij ook maar van alles proberen! Ondertussen komen Natas en Dirk beiden tot de conclusie dat het geen match made in heaven is. Ikigai zullen ze niet bij elkaar vinden. Natasja heeft er weinig moeite mee, Dirk heeft er weinig moeite mee, maar Jos vindt het wel zwaar. Hij heeft nazorg nodig. Tijd voor een potje jeu de boules dus. Natasja houdt wel van ballen. Altijd met ballen gesport en altijd op ballen gevallen. Kan alleen maar goed gaan dus.

Nadat Dirk weg is (en godzijdank geen avondeten gekookt heeft, we zagen Natasja wit wegtrekken bij het idee alleen al), is het tijd voor een gezellig diner. Ze gaan naar een restaurant dat voor Jos vrij luxe oogt, maar met die luxe valt het wel mee, volgens Natasja. De volgende dag doet mensenvriend Menno zijn intrede. Hij drinkt maximaal twee biertjes per dag en alleen in het weekend, iets waar Natasja wel van schrikt. Zij drinkt, zeker in het weekend, wel graag een glaasje. Maar hij vindt het geen probleem, dus het is allemaal weer koek en ei. Al zien we de match toch meer opbloeien tussen Natasja en Jos.

Nynke KooyRTL

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden