Word abonnee

Kies n煤 voor een abonnement met korting

Abonneer n煤 met korting

Lifestyle

Z贸 kun je met de hulp van je autosleutel heel snel je auto afkoelen

zo-kun-je-met-de-hulp-van-je-autosleutel-heel-snel-je-auto-afkoelen.jpg

Met dit warme weer is het vaak even slikken als je in de auto stapt, z茅ker als deze vol in de zon heeft gestaan. Nu koelt je airco de auto gelukkig weer binnen een paar minuten af, maar wat nu als je geen zin hebt om daar op te moeten wachten?

Er blijkt een heel simpele truc te bestaan om de auto iets koeler te krijgen v贸贸rdat je er in stapt. En het enige wat je daarvoor nodig hebt, is je autosleutel.

Even drukken

Bijna alle moderne auto鈥檚 hebben tegenwoordig een functie waarmee je in 茅茅n beweging alle ramen tegelijkertijd open kunt krijgen als je aan komt lopen. Hiervoor hoef je alleen maar de knop waarmee je de auto ontgrendelt een paar seconden ingedrukt te houden, waarna alle ramen tegelijkertijd omlaag zullen gaan. Hierdoor waait in ieder geval de ergste hitte uit je auto en is het een stuk aangenamer om in je auto te stappen.

Lees ook: Waarom je juist nu een paraplu mee moet nemen in de auto

Alles tegelijkertijd dicht krijgen

Deze functie is trouwens ook heel handig als je vergeten bent om een raam dicht te doen of als bijvoorbeeld de ramen achterin je auto nog omlaag staan. In zo鈥檔 geval kun je ook op afstand automatisch alle ramen sluiten door de knop van je autosleutel een paar seconden ingedrukt te houden. Zo hoef je niet helemaal terug naar de auto te lopen.

Waarschuwing met warme weer

Waar je deze dagen trouwens op moet letten, is dat je geen desinfecterende handgel in je auto laat liggen. Dit soort handgel bevat namelijk alcohol, wat flink kan gaan opwarmen als je auto in de zon staat. De reflectie van de zon op het glas van je auto werkt als het ware als een vergrootglas. Hierdoor kan er een vlam ontstaan die tot een autobrand kan leiden. Zeker als de handgel door de zon al erg is opgewarmd en je flesje een klein beetje lekt, is het gevaar groot. Let hier dus goed op als de temperatuur stijgt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant