Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je een boete krijgt als je je auto niet sneeuwvrij maakt

1barjjp61chu_selected_wide_1200.jpg

Nu heel Nederland wit kleurt ligt er natuurlijk ook een dik pak sneeuw op de meeste auto’s. Tijdens code oranje, wat vanmorgen nog gold voor het hele land, wordt het afgeraden om de weg op te gaan. Maar als je écht geen keus hebt en toch vandaag of later deze week in de auto stapt, vergeet dan vooral niet om deze goed sneeuwvrij te maken. Als je dit niet doet kun je namelijk een behoorlijke boete vangen.

Lijkt logisch, máár toch is niet iedereen hiervan op de hoogte.

Regels autorijden in de sneeuw

Er bestaat een kans dat je er nóg nooit van gehoord hebt, maar er zijn wel degelijk regels voor het autorijden door de sneeuw. Om goed zicht te hebben moet je minstens de hele voorruit en voorste zijruiten helemaal sneeuwvrij maken. Klinkt logisch, maar tóch zijn er mensen die dit niet doen. Als je met je volledig besneeuwde auto tóch besluit de weg op te gaan kan dit best een duur ritje worden. Je kunt namelijk voor maar liefst 259 euro op de bon geslingerd worden. 

Boete voor niet sneeuwvrij maken van de auto

Zo was afgelopen weekend een man uit Alphen aan de Rijn van plan om van ‘A’ naar ‘B’ te gaan met enkel een klein vierkantje in de voorruit, waardoor hij kon kijken. Dit is natuurlijk levensgevaarlijk en totaal niet sneeuwvrij. De politie besloot er een post over te schrijven op Twitter, zodat hopelijk meer mensen alert zijn over hoe ze met hun auto deze dagen de weg op moeten gaan. Zo schrijft politie Alphen aan de Rijn op Twitter: “Dit is dus niet de bedoeling. De voorruit en voorste zijruiten moeten helemaal vrij zijn van sneeuw. De bestuurder is bekeurd en gesommeerd de ruit sneeuwvrij te maken. Kosten: 259 euro.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Libelle
Beeld | Getty

Ook interessant