Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Met de auto naar je vakantiebestemming? Zo houd je je auto netjes

auto.jpg

Ben je van plan om met de auto naar je vakantiebestemming te rijden en heb je een lange rit voor de boeg? Dan is het wel zo fijn om je auto een beetje netjes te houden. Met onderstaande tips lukt het vast!

1. Begin met een schone auto

Voordat je aan een misschien wel uren (of dagen) lange reis begint, is het fijn om schoon en netjes te beginnen. Geef je auto een flinke poetsbeurt, zowel van buiten als van binnen. Als je medereizigers zien hoe netjes het er in de auto uitziet, dan weten ze ook een beetje wat er van hen wordt verwacht.

2. Om bij de hand te houden

Het is altijd handig om wat pedaalemmerzakjes bij de hand te houden om hier het vuilnis in te verzamelen. Wat ook handig is: een pak babydoekjes om je handen schoon te maken als je bijvoorbeeld iets plakkerigs hebt gemorst. En heb je een vlek gemaakt op je kleding of op de autostoel? Vul een klein flesje (liefst een spray) met een vlekkenoplosser. Dan kun je het ergste vuil meteen weghalen.

Lees ook:Wat er niet mag ontbreken in je EHBO-vakantiekit

3. Grenzen stellen

Je kunt natuurlijk eisen dat er in je auto niet gegeten en gedronken wordt. Maar als je een lange reis voor de boeg hebt en er zijn kleine kinderen onder je medepassagiers dan is zo’n eis niet echt haalbaar. Je kunt wel een regels stellen als: geen vette dingen en alleen doorzichtige drankjes. Je kunt er vanuit gaan dat er altijd geknoeid wordt in de auto, dus dan maar liever iets wat weinig vlekken achterlaat.

4. Ruim regelmatig op

Rommel en vuilnis zijn eerder zichtbaar in een kleine ruimte, dus als er rommel is probeer dat dan direct op te ruimen in plaats van te laten opstapelen. Als je een tussenstop maakt bij een pompstation, gooi dan alles weg.
Blijf je onderweg ergens overnachten, neem dan even een momentje om de auto op te ruimen: vouw dekentjes op, klop kussentjes op, kijk goed onder stoelen of er geen vuilnis is blijven liggen. Het is altijd fijn om aan het begin van de dag weer in een opgeruimde auto te stappen.

Ook interessant