Astrid interview married at first sight Beeld Nander de Wijk / NT Visuals
Beeld Nander de Wijk / NT Visuals

PREMIUM

Astrid uit Married At First Sight: ‘Sander en ik hebben nog oppervlakkig contact’

Het liefdesexperiment van Married at First Sight liep voor Astrid en Sander niet zoals ze hadden gehoopt. In de laatste aflevering werden dan ook de ringen ingeleverd. Inmiddels heeft Astrid haar oude leventje weer opgepakt. Margriet sprak haar om terug te blikken op het liefdesavontuur.

In het tv-experiment Married At First Sight werd Astrid aan Sander gematcht. Ze trouwden zonder elkaar te kennen en ontmoetten elkaar voor het altaar. Ze gingen op huwelijksreis, maar daarna bloeide de liefde helaas niet op. Beiden voelden ze geen vlinders, maar waar Astrid er nog moeite in wilde steken, was voor Sander de deur volledig dicht. Heeft Astrid nog contact met Sander?

Positieve reacties

Het is inmiddels alweer even geleden dat Astrid zich volledig overgaf aan het experiment van de liefde, maar ze krijgt nog steeds erg veel leuke reacties en wordt vaak herkend op straat. “Ik liep net ook op straat en toen zeiden mensen: ‘ik ken jou’. Dat blijft leuk om in positieve zin herkend te worden. Verder krijg ik ook superlieve berichtjes op social media, zoals: ‘wat heb je het goed gedaan’ en ‘ik ben fan van je’. Dat zijn hartverwarmende berichten.”

Moeder Jenny

Ook moeder Jenny stal de harten van de tv-kijkers. “Het was heel fijn om te zien dat iedereen mijn moeder zo leuk en lief vond. Ze is ook alles wat je in een moeder kan wensen: leuk, lief, zorgzaam en aardig. Ook achter de schermen waren ze gek op mijn moeder en dan zei ik: ‘ik kan haar inpakken en meegeven als je wilt’”, vertelt ze lachend.

Nieuwsgierig naar het experiment

Astrid was eigenlijk helemaal niet bezig om op zoek te gaan naar een nieuwe man in haar leven. “Ik heb het eigenlijk heel druk met mezelf, mijn werk en omgeving. Er paste voor mij helemaal geen man bij. Alleen een vriendin ging mij steeds linkjes sturen om mij op te geven voor Married At First Sight. Ze zei dan: ‘dit is echt iets voor jou’. Toen werd ik wel een beetje nieuwsgierig. Wie zou er bij mij passen? Ik had natuurlijk nooit verwacht dat ik zou worden uitgekozen. Er waren zoveel leuke vrouwen.”

Astrid was op het moment van de testdagen dan ook niet in de veronderstelling dat ze een kans van slagen zou hebben. “Ik was meer nieuwsgierig naar wat voor testen ze zouden doen. Zo werd bijvoorbeeld de ruimte tussen je bovenlip en je neus en het stukje tussen je wenkbrauwen opgemeten. De experts legden mij uit dat mensen die daar meer ruimte hebben, sociale en open mensen zijn. Dit is onder andere een belangrijk onderdeel om te kijken wie jouw potentiële match is.”

Mensen in hun waarde laten

Door dit experiment is Astrid erachter gekomen dat ze het toch wel leuk zou vinden om een nieuwe liefdespartner in haar leven te hebben. “Het is toch wel leuk om samen dingen te doen.” Ook is Astrid erachter gekomen dat ze mensen in hun waarde kan laten, terwijl dat soms moeilijk is. “Sander had af en toe wel dingen, waarvan ik dacht: dat kan anders, maar hij is zoals hij is.”

Contact met Sander

Tijdens de laatste aflevering werd het duidelijk dat de vonk tussen Astrid en Sander niet meer oversloeg. Sander stond wel open voor een eventuele vriendschap, maar voor Astrid zat dat er op dat moment niet in. Maar hoe zit dat nu? “We hebben oppervlakkig contact. Als we afspreken met bepaalde mensen van de groep, dan is hij er ook en dat is heel gezellig, maar meer dan dat is het niet. We zijn geen echte vrienden.”

Astrid geeft aan dat ze het leuk heeft gehad met Sander, maar dat hij voor vriendschap meer moeite had moeten doen. “In mijn vriendenkring doet iedereen moeite om elkaar te zien en begrijpen. Dat is een belangrijke basis voor een goede vriendschap.”

Nieuwe liefde

Ondanks dat het tijdens het experiment niet gelukt is, staat Astrid wel open voor een nieuwe liefde in haar leven. “Ik sta open voor een nieuwe liefde. Wat ik belangrijk vind, is dat je allebei jezelf kan zijn en allebei een eigen leven hebt. Maar je moet wel energie in elkaar steken.”

Nog een keer meedoen

Op de vraag of Astrid nog een keer mee zou doen, is ze stellig: “Ik zou zo weer meedoen. Ik heb heel veel lieve reacties ontvangen en ik heb met heel veel leuke mensen dit programma mogen doen, zowel de kandidaten als de mensen achter de schermen.”

Zou ze het de tweede keer anders aanpakken? “Ik zou zelf niks anders doen. Ik ben mezelf gebleven. Iedereen die mij kent, die zegt ook: ‘dit is precies hoe jij bent’. De keuze van de experts zou nu misschien wel anders kunnen zijn. Ik snap dat Sander en ik gematcht waren op gezelligheid en spontaniteit, maar we staan wel heel anders in het leven”, aldus Astrid.

Sanne van De WeteringNander de Wijk / NT Visuals

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden