Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Je geboortehoroscoop: dit zegt je ascendant over je persoonlijkheid

je-geboortehoroscoop-dit-zegt-je-ascendant-over-je-persoonlijkheid.jpg

Een ascen- wat? Als je nieuw bent in de wereld van astrologie of je horoscoop alleen leest, om het vervolgens met een korreltje zout te nemen, dan snappen we dat je niet thuis bent in alle astrologische termen. Zo bestaat er naast je sterrenbeeld namelijk nog veel meer, waaronder een ascendant. Die ascendant zegt een hoop over je persoonlijkheid. 

Wat een ascendant precies is, hoe je deze voor jou vindt en wat het met je persoonlijkheid te maken heeft leggen we je allemaal uit. 

Wat is een ascendant? 

Als je het leuk vindt om iets meer te weten te komen over wat er over jou in de sterren geschreven staat, is het tijd om verder te kijken dan alleen je sterrenbeeld. Zo bestaat er naast het zonneteken ook nog een maanteken, waardoor iemand met hetzelfde sterrenbeeld toch heel anders dan jou kan zijn. Een eerste lesje astrologie voor beginners vind je hier. Goed, nu terug naar die ascendant. Die vertelt je namelijk vooral veel over je persoonlijkheid. Waar het bij een horoscoop meer gaat om gebeurtenissen in je leven, beschrijft je ascendant je karakter. Dit wordt ook wel je geboortehoroscoop genoemd. 

Hoe bereken je je ascendant?

Je ascendant is gebaseerd op het sterrenbeeld dat op het moment en de plaats van je geboorte aan de oostelijke horizon verscheen. Klinkt een stuk ingewikkelder dan je horoscoop sterrenbeeld waar je alleen je geboortedatum nodig hebt. Toch zijn er genoeg websites die dit voor je uitrekenen. Hiervoor heb je de volgende informatie nodig: je geboortedatum en op welke tijd en plaats je geboren bent. Dit vul je in en de rest wordt voor je uitgerekend. Weet je je ascendant? Lees dan hieronder wat het over je persoonlijkheid zegt. 

Ram

Is je ascendant Ram? Dan zegt dat over je persoonlijkheid dat je impulsief bent en een confrontatie niet uit de weg gaat. Je doet vaak waar je zelf zin in hebt en gaat liever flink de mist in dan dat je achteraf spijt hebt dat je iets niet hebt gedaan. Goed dat je je eigen belang hoog in het vaandel hebt, maar pas wel op dat je niet te vol van jezelf overkomt. 

Stier

De ascendant Stier is een echte doorzetter. Als jij een doel voor ogen hebt ga je daar helemaal voor en een tegenslag schrikt jou niet af. Je bent een echte denker en kunt lang blijven hangen in situaties uit het verleden. Vooral een stabiel leven brengt voor jou rust.  

Tweelingen

Vrienden maken is voor de ascendant Tweelingen geen enkel probleem. Je bent sociaal en kunt met iedereen een praatje maken. Je houdt van verandering in je leven en een beetje onrust vind je heerlijk. Toch zorgt dit er ook voor dat je je zowel op werk als in je relaties maar moeilijk kunt binden. 

Kreeft

Het ascendant Kreeft heeft een erg gevoelige persoonlijkheid. Je relaties en vriendschappen zijn intens. Je houdt niet van grote veranderingen, maar van vastigheid. Een nieuwe baan zul je dus niet zo snel aangaan. Daarnaast kan jouw gevoeligheid ervoor zorgen dat je je sneller beledigd voelt. En als iemand jouw vertrouwen schaadt? Dan is het voor een ascendant Kreeft voorgoed klaar. 

Leeuw

De persoonlijkheid van een ascendant Leeuw zit vol zelfvertrouwen. Alle aandacht op jou? Geen probleem. Hebben mensen problemen met wie jij bent? Dan is dat hun eigen pakkie aan. Je bent eerlijk, waardoor je op nieuwe mensen soms bot kunt overkomen. Maar als ze je leren kennen zullen ze jouw rechtdoorzee karakter waarderen. 

Lees ook: Je sterrenbeeld heeft een verborgen deel dat nog véél meer over je kan vertellen

Maagd

Het ascendant Maagd heeft de zaken altijd in orde en werkt keihard zonder het oog voor detail te verliezen. Een echte perfectionist. Soms ben je hierdoor iets te serieus, waardoor je een beetje stijf op anderen over kunt komen. Een spontane of impulsieve actie zit er bij jou waarschijnlijk niet in, maar probeer het eens. Wie weet opent het nieuwe deuren. 

Weegschaal

Een ascendant Weegschaal is constant opzoek naar de balans in harmonie. Je bent bezig met vragen als hoe word ik het gelukkigst? En hoe kom ik tot perfectie? Je bent charmant, grappig, slim en lief. Maar je stelt jezelf vaak voor lastige dilemma’s om je leven zo optimaal mogelijk te leven. Dat kan soms best lastig zijn. 

Schorpioen

Het karakter van een ascendant Schorpioen kan op sommige mensen erg gesloten overkomen. Je emoties krop je vaak op. Hierdoor kom je op andere erg rustig over, terwijl je hoofd overuren maakt. Als je eenmaal weet wat je wilt, kun je erg koppig zijn. En als iemand jou weet te raken, dan kan er zomaar eens een echte bom aan opgekropte emoties ontploffen.   

Boogschutter

Het ascendant Boogschutter is dol op uitdagingen. Je bent ambitieus en ook aan zelfvertrouwen kom je niks te kort. Daarnaast ben je erg gesteld op je vrijheid. Je bent naar anderen eerlijk en direct, dus pas op dat je mensen om je heen hiermee niet onbewust kwetst. 

Steenbok

Een ascendant Steenbok is een echte denker. Een impulsieve keuze zul je niet zo snel maken, je denkt liever lang na voor je knopen doorhakt. Je geeft de touwtjes niet graag uit handen en hebt al vanaf jongs af aan ideeën over hoe jouw toekomst eruit moeten komen te zien. Misschien kom je door al die controle afstandelijk en streng over, terwijl je zoekt naar gezelligheid. 

Waterman 

De persoonlijkheid van een ascendant Waterman is erg opstandig. Je kiest je eigen weg en laat je door regels niet tegenhouden. Je bent creatief en vertelt graag verhalen. Sommige mensen vinden die verhalen interessant, maar het kan ook overkomen als opscheppen. Probeer dus ook om soms een luisterend oor te bieden. 

Vissen

Is je ascendant Vissen? Dan kun je last hebben van bindingsangst en een deuk in je zelfvertrouwen. Hierdoor kun je intimiteit sneller uit de weggaan, of moeite hebben met het onderhouden van relaties. In moeilijke tijden vlucht je liever dan de confrontatie aan te gaan. Toch wil je je graag nodig voelen voor anderen. Je cijfert jezelf maar wat graag weg. Probeer jezelf niet voorbij te lopen. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Ze.nl
Beeld | iStock

M19

Margriet 19 is nu te koop. Kun of wil je liever niet naar de winkel te gaan? Online bestellen kan ook heel gemakkelijk en veilig via deze link. Je krijgt ‘m ook nog eens gratis thuisbezorgd!

Ook interessant