Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland

arnhemmargriet-nl.png

Na het zuiden en westen is het nu de beurt aan het oosten: vriendinnen Ingrid en Liezet brengen een bezoek aan Arnhem. Wat is er eigenlijk te doen in de oude Hanzestad? Ga er maar eens goed voor zitten, pak er wat lekkers bij en ontdek Arnhem.


Kun je de video niet bekijken? Klik dan hier

De leukste plekken op een rijtje

Stan&Co: Dit restaurant heeft een divers aanbod aan eten. Lokale producten staan bij dit restaurant op nummer 1, daarom wisselt het menu enkele keren per jaar. Het is erg dichtbij het station (ca. 10 minuten lopen).

Willemsplein 46

Park Sonsbeek: Het bekendste park van de stad. Voor de kleintjes is er een leuke uitkijktoren. Je kunt er heerlijk sporten en wandelen. In de winter kun je er zelfs schaatsen.

Zijpendaalseweg 24A

Goed Proeven: Ingrid en Liezet hebben bij Goed Proeven mogen genieten van een High-Tea, maar je kunt er ook terecht voor lunch en diner.

Klarendalseweg 536

Eusebiuskerk: Deze kerk staat op de plek waar voorheen de Romaanse Martinuskerk stond. De Eusebiuskerk is tussen 1452 en 1570 gebouwd en daarmee het centrum van het middeleeuwse Arnhem.

Kerkplein 1

Frites Atelier: Hier kun je genieten van uitzonderlijk lekkere patat. Het atelier is in Amsterdam begonnen en uitgebreid met filialen in Den Haag, Utrecht, Arnhem en Antwerpen.

Vijzelstraat 16

Ook leuk om te doen

Nederlands openluchtmuseum: Zoals de naam al doet vermoeden, is dit museum in de buitenlucht. Het laat het wonen en werken in Nederland door de jaren heen zien. Er zijn verschillende huisjes nagebouwd van plekken uit het hele land.

Hoeferlaan 4

Rozet: Dit gebouw staat helemaal in het teken van literatuur, kunst en cultuur. Er is van alles te zien. Bovenop het gebouw is een dakterras waar je fantastisch uitzicht hebt over de stad. In de kelder is een gratis mini-museum met een archief.

Kortestraat 16

Nederlands Wijnmuseum: Een echte wijnliefhebber? Dan is het Wijnmuseum perfect voor jou. De wijncultuur en -historie komt hier opnieuw tot leven.

Velperweg 23

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant