Margriet logo
Arjan en Maurice in Married At First Sight Beeld Nander de Wijk/NT visuals
Beeld Nander de Wijk/NT visuals

Zijn kant van het verhaal

Arjan uit Married At First Sight: ‘Ik krijg dagelijks bedreigingen’

Het liefdesexperiment tussen Arjan en Maurice mislukte compleet in Married At First Sight (MAFS). Daar ondervindt Arjan nu nog veel last van. “Ik krijg dagelijks bedreigingen.”

Arjan is bloemist en vertelt aan het AD dat hij vervelende telefoontjes naar zijn zaak krijgt. “Ze bellen me op en schelden me uit. Ik krijg dagelijks bedreigingen. De politie kan er vooralsnog niets mee, want anoniem, maar adviseren me om een dossier bij te houden.”

Het MAFS-drama tussen Arjan en Maurice

Eerst een korte samenvatting: wat zagen MAFS-kijkers precies gebeuren tussen Arjan (50) en Maurice (46)? De huwelijksceremonie leek geslaagd, maar al tijdens het feest daarna werd het Arjan allemaal te veel. Dat kwam tijdens hun huwelijksnacht tot een hoogtepunt in de vorm van een paniekaanval. En toen gaf Arjan eerlijk toe dat hij even flink moest nadenken over of hij dit liefdesexperiment met Maurice wel wilde. Toen Maurice al op hun huwelijksreis in het Portugese Porto was, ontving hij een brief van Arjan: hij besloot toch een punt achter het liefdesexperiment te zetten en kwam niet. Daar zat Maurice dan, in zijn eentje op huwelijksreis. Daarna kwamen ze in Nederland nog samen met de matchmakers om te bespreken wat er nou precies misging. Daarbij werd Arjan flink aan de tand gevoeld. En nee, hij kwam er niet best vanaf.

Arjan is ‘pislink’ op MAFS

Arjan vertelt nu aan het AD dat hij ‘pislink’ is over hoe Married At First Sight hem neerzet. Maurice alleen in Porto laten zitten met een brief was volgens hem niet zijn idee, maar dat van de programmamakers. “Ze zagen ook wel dat het niet ging en stelden voor om een brief te schrijven aan Maurice. Ik raakte verder in paniek, ik vond het onmenselijk om hem zo af te schepen.” Die nacht belandde Arjan met opnieuw een flinke paniekaanval op de eerste hulp en kreeg hij het doktersadvies om in deze toestand vooral niet in het vliegtuig te stappen. “Dat hebben ze niet laten zien of verteld. (...) “Ik kreeg zware medicatie, een soort Xanax, om rustig te worden. Ik zat als verdoofd op de bank.”

Arjan maakte ook een video voor Maurice

En dat is volgens Arjan niet de enige informatie die de makers ‘weghielden’: “Ik wist niet dat Maurice tóch naar Porto ging. En de productie heeft niet aan Maurice verteld dat ik niet mocht vliegen en niet zou komen. Ze lieten hem in het ongewisse tot ze die brief overhandigden. Ik had nog een video opgenomen om het Maurice uit te leggen, maar die hebben ze niet aan hem laten zien.” Dat betreurt Arjan: “Ik ben anders neergezet.”

Goed contact met Maurice

Gelukkig heb de twee ondanks al het hartzeer nog goed contact met elkaar. Arjan stoort zich dan ook aan de snel oordelende kijkers. “Als je ziet hoe koud Nederland op mij reageert... Maurice is een ontzettend lieve man, die er voor me is. Ik ben ook een lieve man. Gelukkig bevestigen de mensen die mij kennen dat.” Arjan is nog altijd vrijgezel, Maurice krijgt in MAFS een nieuwe match. “Ik hoop dat Maurice heel gelukkig wordt”, laat Arjan hierover los. “En ik sta nog steeds open voor een leuke man in mijn leven. Dat is zo welkom.”

Lees ook:
Volg jij Margriets Married At First Sight-blog al?

Bron | AD

Faye HeijnisNander de Wijk/NT visuals

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden