Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom een pan met beschadigde anti-aanbaklaag gevaarlijk kan zijn

anti-aanbaklaag-margriet.jpg

Een pan met anti-aanbaklaag is natuurlijk ideaal om te voorkomen dat er dingen aanbranden. Maar wist je dat deze pan na verloop van tijd schadelijk kan zijn voor je gezondheid? Zeker als je de pan verkeerd gebruikt.

Deze fouten kun je daarom maar beter niet maken bij het gebruiken van een anti-aanbakpan.

Te heet stoken

Een pan met anti-aanbaklaag is in principe niet schadelijk voor je gezondheid, tenzij je te heet stookt. Zodra je boven de 260 graden celsius kookt, gaat de kwaliteit van je anti-aanbaklaag namelijk achteruit. En bij 327 graden begint ‘ie zelfs te smelten. Tijdens het smelten komen er giftige stoffen vrij die je inademt tijdens het koken, iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Zorg er daarom voor dat je nooit heter kookt dan 260 graden.

Lees ook: zo gaat de anti-aanbaklaag van je pan veel langer mee

Beschadigde anti-aanbaklaag

Kook jij vooral met stalen keukengerei? Dan is de kans groot dat je hiermee je anti-aanbaklaag beschadigt. Hierdoor zullen er stukjes van de laag vermengd worden met je eten, wat uiteindelijk in je slokdarm terecht kan komen. En hoewel onderzoek uitwijst dat dit pas schadelijk is als je er heel veel van binnenkrijgt, kun je je pan toch beter weg doen als de laag beschadigd is. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niks schadelijks binnenkrijgt.

Hoe mooi is deze roségouden pannenset? Nu met korting in de Margriet Shop.

 

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Eigen Huis & Tuin
Beeld | iStock

Ook interessant