Margriet logo
André van Duin nieuwe liefde Beeld Bruno Press
Beeld Bruno Press

André van Duin opnieuw verliefd: ‘Het beste wat me kon overkomen’

Afgelopen zondag werd komiek en presentator André van Duin 75 jaar oud. En dat nieuwe levensjaar luidt hij vol liefde in. Ruim twee jaar na het overlijden van zijn echtgenoot Martin is André van Duin opnieuw verliefd. “Ik ben ontzettend gelukkig. Dat me dit mag overkomen, met 75 jaar. Het is het mooiste cadeau wat ik mezelf kan geven”, vertelt Van Duin aan De Telegraaf.

Het gaat om de 61-jarige Fernando Reyes, waar André al jaren bevriend mee was.

André van Duin is opnieuw verliefd

In januari 2020 overleed Martin Elferink, de echtgenoot van André, aan de gevolgen van kanker. Dat zorgde voor een groot verdriet en gemis bij de presentator en komiek. “Martin blijft mijn grote liefde, dat zal nooit veranderen”, vertelt Van Duin aan De Telegraaf. Maar ruim twee jaar na het overlijden van Martin is André opnieuw verliefd. Het gaat om de 61-jarige Fernando Reyes, waar Van Duin al jaren bevriend mee was. André en Fernando waren elkaar door de jaren heen uit het oog verloren, maar kregen na het overlijden van Martin opnieuw contact.

De twee werkten in de jaren zeventig en tachtig samen bij Op Losse Groeven en Op volle toeren. Ze kennen elkaar al veertig jaar en Fernando heeft zelfs Andrés ouders nog gekend. “Dat dít me nog mag overkomen. Met Fernando hoop ik nog veel mooie jaren te beleven”, aldus André tegen De Telegraaf.

Niet de nieuwe Martin

Het gevoel voor Martin zal nooit veranderen. Dat weet Fernando ook en hij kan daar meeleven, vertelt Van Duin. De rouw is nog niet allemaal verwerkt, maar de presentator legt uit dat hij ook niet iemand is die heel lang alleen kan zijn. André: “Ik weet zeker dat Martin dit helemaal goed vindt. Die wilde niet dat ik alleen zou blijven. Martin wist ook dat ik dat helemaal niet kan. Dus ja, dan is dit in de gegeven situatie het beste wat me kon overkomen”. De komiek is ontzettend gelukkig dat hij opnieuw de liefde heeft gevonden bij Fernando. Dat hij dit met 75 jaar nog mag meemaken is volgens hem het mooiste cadeau dat hij zichzelf kan geven. Inmiddels heeft Fernando alle vrienden van André al ontmoet en valt hij volgens de komiek bij iedereen goed in de smaak.

Samenwonen in Amsterdam

André hoopt nog zoveel mogelijk jaren die hun samen gegeven zijn te kunnen genieten van zijn nieuwe relatie. De twee hebben besloten om in Amsterdam samen te gaan wonen, wat betekent dat Fernando Spanje zal verlaten waar hij 35 jaar heeft gewoond.

Bron | De Telegraaf

Maryse De BruijneBruno Press

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden